Page content

article content

Herfst Bloemstuk maken

Herfst BloemstukDit is een voorbeeld van een mooi herfst bloemstuk. Het doet heel herfstachtig aan omdat er met een grote stronk is gewerkt, rozenbottels en mooie oranje tinten. Het fijne van deze compositie is dat de meeste materialen erg lang mee gaan en wanneer je technieken goed toepast kun je dezelfde basis meerdere keren gebruiken. Je hoeft dan alleen een paar bloemen te verversen na een week.

De materialen die je in huis moet halen voordat je begint zie je helemaal onderaan dit blog.

Dit herfst bloemstuk is gemaakt op een platte vierkante schaal. Daarin leg je een stukje plastic omdat de schaal niet gegarandeerd water dicht is. Een heel blok steekschuim snij je in de breedte door de midden en zet die vast met watervast tape om de schaal heen. Zo blijft het goed stevig zitten.Herfst Bloemstuk

Wanneer je de stronk over het steekschuim legt omwikkel je die ook een keer met watervast tape. De tak met bessen is heel flexibel en daarom leuk om die mee te laten bewegen met de stronk, net als het Typha.

Herfst bloemstuk

Vervolgens geef je de bol chrysanten en de bijzondere gerbera een plekje in het bloemstuk. Steek ze redelijk laag in en snij ze schuin af met een scherp mes. De hang amaranthus steek je in het midden en laat je tussen de bloemen en over de stronk vallen naar de zijkant. De Alocasia bladeren gaan ook alle twee een kant op.

Herfst BloemstukDe Vanda orchidee├źn komen met hun kleine steeltje in een klein steekbuisje met water. Op deze manier kan je het korte prachtige bloemetje goed verwerken en met deze kleuren past ze geweldig in het herfstige tafereel. Zet de Vanda op willekeurige plekken in het bloemstuk.

Herfst BloemstukDe afwerking doe je met Galexblad dit is mooi rond blad en komt soms in prachtige kleuren rood bruin of groen. Deze blaadjes gebruik je om de zichtbare delen steekschuim weg te werken.

 

De materialen die voor dit herfst bloemstuk in huis moet hebben zijn:

 • Platte schaal
 • Blok steekschuim
 • Plastic
 • 1 Stronk druivenhout
 • 1 Tak met fijne rozenbottel bessen
 • 3 Typha
 • 1 Gerbera
 • 2 Bol chrysant
 • 2 Amaranthus hang
 • 2 Alocasia blad
 • 3 Vanda orchidee
 • 3 Steekbuisjes klein
 • Galex blaadjes

Comment Section

6 reacties op “Herfst Bloemstuk maken


Door sita veenstra op 27 oktober 2011

hallo nelleke,

dit is nou echt een heel leuk herfst bloemstuk met mooie kleuren.
zeker het proberen waard!

groetjes Sita


Door Ingrid op 30 oktober 2011

Hey Nelleke

Recent aan het bloemschikken (met gebruik van steekschuim) geslagen, zonder enige kennis van zaken.
U heeft me al danig ge├»nspireerd en heb al aardig wat lesjes geleerd. De video’s zijn een fantastisch initiatief (want papier is altijd nog statischer dan “the real thing”), en ik hoop dat u dit zal blijven doen.
U hebt er met mij alvast een fan bij ! :o)
Groetjes,
Ingrid


Door Nelleke op 30 oktober 2011

Bedankt voor de complimenten, dames!! Ik blijf het zeker met veel plezier doen, helemaal met deze reacties!


Door Paula op 19 november 2011

Gaaf stuk. En de video’s zijn inderdaad heel mooi & vooral leerzaam.


Door dinie op 3 september 2013

leuke videos heel veel inspiratie op gedaan heb jij misschien nog een advies hoe een hopkrans zelf te maken?


Door Joke op 28 februari 2014

Nelleke je hebt allemaal prachtige bloemstukken op staan,ik heb er al verschillende van gemaakt en allemaal met succes,ga zo door.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.