Page content

Hoe maak ik een corsage?

article content

Hoe maak ik een corsage?

“Hoe maak ik een corsage?” Dat is denk ik wel de meest gestelde vragen wanneer ik van mensen wil weten waar zij met bloemschikken meer over willen leren. Ik denk dat mensen het relatief eenvoudig vinden om te maken of te leren. Het is klein, fijn, kan vrij makkelijk met bloemen en bladeren uit de tuin en heeft altijd iets feestelijks.

Waar gebruiken we een corsage eigenlijk voor?Hoe maak ik een corsage?

Een corsage heeft verschillende gelegenheden waar zij gedragen word en het is altijd iets plechtig en/of feestelijks! Het is eigenlijk een miniboeketje.

Bruiloft:
– De Bruidegom heeft vaak een corsage op. Een die mooi is afgestemd op de bloemen van de Bruid en is wat grootser op gezet dan bijvoorbeeld de gasten corsages. Tegenwoordig worden deze corsages met magneten gedragen zodat ze geen gaatjes achterlaten in de mooie dure pakken.
– De Bruid kan bijvoorbeeld een haarcorsage in doen of haar bruidsboeket als polscorsage dragen.
– De gasten van het trouwfeest of bepaalde gasten zoals de ouders en naaste familie dragen corsages. Deze zijn meestal iets kleiner als die van de Bruidegom. Het is voor de andere gasten leuk om te zien wie de ouders, broers en zussen zijn van het bruidspaar. Zo weten zij ook wie ze moeten feliciteren.

>>Wil je meer ontdekken over het maken van bruidsboeketten en corsages?! Dan wil je dit echt weten! Klik hier!<<

Jubileum:
– Wanneer er een stel zoveel jaar getrouwd zijn worden nog corsages gedragen door het paar zelf.
– Andere jubileums van het werk bijvoorbeeld

Diploma uitreikingen:
– Tegenwoordig zijn er nog scholen die voor hun geslaagde leerlingen een corsage hebben. Rekening houdend met het budget van de school zijn dit meestal eenvoudige maar zeer vrolijke corsages met bijvoorbeeld een trendy Germini en verschillende kleuren.

Feesten:– Er zijn bepaalde feesten, vooral met etiketten (zoals bij defensie), waar vrouwen een mooie polscorsage dragen
– Het Bal. Een schoolbal of voor afgestudeerde helemaal leuk wanneer er dan een polscorsage gedragen wordt door de dames, en in deze tijd nog origineel ook!

Etiketten voor het dragen van een corsage zijn als volgt. De man draagt de corsage met de bloemen omhoog en bij de vrouwen kijken de bloemen naar beneden

Ok en hoe maak ik een corsage?

Corsage maken

Je kan een corsage helemaal plakken met speciale bloemistenlijm en een magneetje maar de meest gebruikte en traditionele techniek is nog steeds de draadtechniek. Hierbij zet je alle materialen op een dun ijzerdraadje en de bloemen ook op een watje dat vochtig is met water. Speciaal bloemenband gebruik je om het ijzerdraad weg te werken en zo voorkom je ook eventuele roest vlekken van het ijzerdraad op de kleding.

Er zijn natuurlijk honderden, nee, duizenden verschillende corsages te bedenken hier heb ik in drie video’s de basis technieken voor het maken van een op draad gebonden corsage.

Comment Section

2 reacties op “Hoe maak ik een corsage?


Door Sheron op 10 september 2013

Hi I’m from the United States and I don’t speak your language , however I truly admire your work and would love to buy the corsage video. I hope you can read this and help me with some info.


Door Esther op 26 september 2013

Hai Nelleke, bedankt voor deze informatieve video’s. Ik mis alleen het gedeelte van het op draad binden met de watten. Had graag gezien hoe je dat doet.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.