Page content

article content

Hoe maak ik een Paasstukje?

Hoe maak ik een paasstukje“Hoe maak ik een Paasstukje?” Kun je jezelf afvragen. Ik weet zeker dat er vele mensen zijn die het heerlijk zouden vinden zelf een leuk bloemstukje te maken voor Pasen. Misschien om weg te geven aan Oma of een tante die jullie heeft uitgenodigd voor de Paasbrunch. Misschien krijg je zelf wel eters en wil je het huis en de Paastafel leuk versieren!

Dit bloemstukje is meer dan geschikt voor de Paastafel. Het is smal en laag, er kunnen dus nog genoeg lekkernijen op tafel worden gezet en iedereen kan elkaar ook nog aankijken omdat je gemakkelijk over het bloemstuk heen kijkt. Ben je klaar met eten dan gaat het paasstukje mee naar de plek waar waar jullie gaan zitten of waar het stukje het mooiste tot z’n recht komt.

Ok, en hoe maak ik een Paasstukje zoals het voorbeeld?

Belangrijk is de ondergrond. We willen een smal Paasstukje maken en een smalle lage schaal is daarvoor het beste. Pak een passend stukje steekschuim en leg die, wanneer nodig, met een stukje plastic in de schaal. Voor extra stevigheid, helemaal wanneer je een laag schaaltje hebt, plak je watervast tape over het schaaltje en het steekschuim. Dit werken we later weg met de blaadjes en bloemen.

Wanneer de basis klaar is beginnen we alvast met wat blad. Galexblad her en der over het steekschuim en Aspidistra over de lengte van het stukje, hier werk je voor het grootste deel het steekschuim al weg. Voor dit Paasstukje zijn vrolijke en frisse kleuren voor de  bloemen gebruikt, roze, geel, oranje, wit, lila en natuurlijk het groen.

De bloemen kun je kort verwerken in het paasstukje. Mix de bloemen, de kleuren en verdeel de Paaseitjes tussen de bloemen. Een eigenzinnig detail zijn de Craspedia’s (drumsticks) die dwars over gaan en die worden bij gestaan door een wit gemaakte tak. Het groene sisal is er als laatste tussen gestoken om op een leuke manier het steekschuim te verstoppen en er een extra ‘touch’ aan te geven.

Nog meer leuke en inspirerende Paasideeën nodig?? Kijk hier!

Hoe maak ik een paasstukje

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak ik een Paasstukje?

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.