Page content

Hollands beste Bloemstylist is weer op TV…

article content

Hollands beste Bloemstylist is weer op TV…

Er is weer een nieuws seizoen gestart van Hollands beste Bloemstylist. Natuurlijk zit ik weer voor de buis om te kunnen volgen hoe mede bloemisten de bloemetjes buiten zetten. En ja ik vind er nogal wat van (net als iedereen natuurlijk)…

Enerzijds ben ik super blij dat de bloemen en planten steeds meer op tv komen. Het zijn ook producten die zo mooi zijn dat ze prime time verdienen! De kandidaten krijgen wekelijks nieuwe opdrachten waarin zij zichzelf zo goed mogelijk moeten neerzetten. De deelnemers zijn heel divers qua persoonlijkheid en qua niveau, dat maakt het natuurlijk voor een brede groep leuker om naar te kijken.

Dat de persoonlijkheden zo uitgesproken zijn is ook zeker het werk van de productie van zo’n tv programma. Ze casten met dat betreft allemaal eigen types. Juist krachtige persoonlijkheden zullen zich op hun manier (soms extreem) uiten, waardoor er misschien makkelijker een strijd ontstaat, wat natuurlijk ook door de productie word geknipt en geplakt.

Over strijd gesproken moet ik toegeven dat ik het wel jammer vind dat er zo’n strijd getoond word. Het is zo’n mooi vak vol liefde, emotie en plezier. Bloemen en hun boodschap zijn heel puur daar heb je geen opsmuk of strijd voor nodig… Het bloemenvak wordt nu neer gezet met strijdlustige vibes.

Ook de jury is heel verschillend. Wat op zich heel goed is omdat je in dit vak nu eenmaal heel veel verschillen en stijlen hebt. Toch moet ik toegeven dat ik Rob Verlinden liever met planten en tuinen bezig zie dan dat hij doet voorkomen dat het zo’n enorme bloemsierkunst kenner is… Hij zal van alles weten over de planten, de bloemen, de namen, goede en minder goede kanten van producten maar niet als professional van bloemschikken.

Versus Heel Holland Bakt…

Als ik na de eerste aflevering van ‘Hollands beste Bloemstylist’ door zap naar ‘Heel Holland Bakt’ word me dat allemaal nog meer duidelijk. Wat een (h)eerlijk programma is dat, veel rustiger en prettiger om naar te kijken. De deelnemers doen hier ook hun uiterste best om de beste te zijn maar dat gaat niet ten koste van een ander of met jaloerse of hatelijke acties.

Je ziet er mensen die hun kwetsbare kant laten zien, ze strijden maar meer met zichzelf en niet tegen een ander, dat geeft al zulke andere vibes. Je leeft veel meer met de deelnemers mee.

Toch kijk ik weer uit naar zondag om de volgende aflevering te bekijken. Het is en blijft m’n vak en m’n passie en ik wil natuurlijk weten wat er gebeurt!

Bron foto: het internet en excuus voor de slechte kwaliteit

Comment Section

9 reacties op “Hollands beste Bloemstylist is weer op TV…


Door Tiny Strijker op 25 september 2015

Je bevestigt precies mijn gedachte over het programma, dat is mooi om te lezen.
Hart. Groet, Tiny


Door Anja de Graaf . op 25 september 2015

Ik vind het ook een oneerlijke wedstrijd.
De deelnemers krijgen geen tijd om er iets moois van te maken.
17 en 18 oktober bloemschik wedstijd van groei en bloei .
Dit jaar in Deventer.
Erg leuk om te zien . Groetjes Anja .


Door carla op 25 september 2015

Helemaal met je eens. Het gaat meer om de persoon dan om het bloemschikken. Ziet weinig van de creaties. Ze schieten door het beeld. Na 2 afleveringen ben ik afgehaakt!


Door Sylvia op 25 september 2015

Je verwoordt precies zoals ik het ook ervaar. Mooi om naar de bloemen en de creaties te kijken, maar niet de omgang en strijd tussen sommige personen. Alsof de sensatie en strijd kijkers moet trekken. Jammer, en wezenlijke verschil tussen de publieke en de commerciële zenders. Vermoedelijk haak ik af bij dit programma.
groet,
Sylvia


Door Eefje Kok op 25 september 2015

Beste Nelleke,
Ik dacht dat ik alleen zo dacht, ben blij dat er meer zo over denken.
Jammer dat we er zo weinig van zien als ze bezig zijn.
Maar ik kijk wel.
Groetjes Eefje


Door marleen roufs-tenberge op 25 september 2015

Hallo nelleke.
Ben het met je eens wat betreft de hatelijke opmerkingen onderling.
Ikvind dat niet gek,gezien de veel te grote geldsom die de winnaar krijgt.
Jammer dat het niet word opgedeeld in een eerste ,tweede en derde prijs.
lieve groeten van marleen roufs .


Door Froukje op 25 september 2015

DAG NELLEKE ,HAD JOUW DIREKT AL ZO INGESCHAT,MEER MENSELIJKER,EN DAT BLIJKT NU OOK WEER,
EN KEUZES MAKEN ,ALS JE KINDJE ER IS,DAN KRIJG JE LATER NOOIT SPIJT,ER ZIJN BELANGRIJKER DINGEN DAN ALLEN BLOEMSCHIKKEN.


Door Ellys Collas op 27 september 2015

Ha Nelleke, prima verwoord wat veel bloemschikkers en liefhebbers denken. Jammer dat het creatieve proces niet wordt gevolgd en de nadruk ligt op de competitie. Heel Holland bakt is inderdaad een goed voorbeeld van hoe het ook kan terwijl de kijkcijfers top zijn. Toch een aandacht punt voor een volgende serie opnames.


Door Corrie op 7 november 2015

Perfect Nelleke dat vierde stukje van je tekst ben ik het helemaal mee eens!!!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.