Page content

Horticultural Exposition in China

article content

Horticultural Exposition in China

Horticultural Exposition ChinaJa als Floral Designer kom je nog eens ergens ­čÖé Eind april waren we met het FlowerFactor team in China, Qingdao, om daar een grote expositie ruimte aan te kleden van een Floriade-achtig (maar dan 50x groter, of zo) park. Ons deel van de Horticultural Exposition was een muur van 75 meter lang en op sommige punten wel 6 meter hoog, we hadden daarmee zeker een kwart van de expo hal. Er waren ook andere toppers van de Floral design wereld zoals Tomas de Bruyne, Tom de Hower, Max van de Sluis, Jan Deridder, Roman Steinhauer en andere.

Roman Steinhauer

De Horticultural ExpositionHet design voor de muren is grotendeels door Pim en de ontwerper van de expo ingevuld. De voorbereidingen waren niet meer dan het doorgeven van de materiaallijsten en heel hard hopen dat alles er zou zijn en dat alle afspraken na gekomen waren. Maar zoals je misschien wel kunt raden heb je te maken met een andere cultuur, andere taal, andere gewoontes, de instelling van mensen, de douane die in China niet makkelijk is. Dus toen wij zondag, eerste paasdag, op de expo aankwamen was er nog bijzonder weinig voorgewerkt en merendeels van de spullen die we nodig hadden waren nog niet in beeld.

Mentaal hadden we ons hier al een beetje op voorbereid dus gewoon opzoek naar alles wat er al wel was en hup aan de gang! Ondanks het tijdverschil van 6 uur (later als bij ons) en de nacht die we daardoor niet gehad hebben, ging de dag makkelijk voorbij. Al een goede start gemaakt en en niet te laat naar bed om het plaatselijke ritme zo snel mogelijk op te makken en fit de komende dagen in!

De 75 meter muur werden allerlei verschillende gevels, sommige met Engelse stijl, andere Grieks. Sommige muren hadden armen en benen en andere een wirwar van slangen en lianentakken (kronkeltakken). Er waren ook muren gevuld met heel veel planten of juiste met alleen maar bloemen en bamboe.

Een van de murenIn drie dagen hebben we grotendeels met z’n vieren alle grote lijnen uitgezet, de designs gemaakt en het vak werk verricht. De laatste dag hadden we zo’n 50 Chinese helpers die de grote vlakken opvulde met behang, planten, zijde bloemen etc. Mooi om te zien hoeveel er kan kan gebeuren in korte tijd. We wisten al die tijd dat het voor ons woensdag af moest zijn en we hebben echt super hard gewerkt maar pas de allerlaatste dag was ik gerust dat we het ook zouden redden!

Ons team bestond uit Nico die als fotograaf meeging, is ook nog eens heel handig en heeft deze dagen hard met ons meegewerkt. Pim, ons allen bekend als topdesigner en heel prettig om mee samen te werken, hard werken en toch relaxt blijven en lol maken! Lucinda was al eerder in China en zou daar designers helpen die dat het hardst nodig hadden en dat waren wij ­čÖé gelukkig was zij er! Naast het opbouwen van de expo hebben we een leuke tijd gehad en ons meerdere malen verbaasd over de Chinese manier van werken, met z’n allen kunnen we er geloof ik een boek over schrijven.

Meer foto’s vindt je op Facebook bij de FlowerFactor

Een van de muren in ChinaDe jurk!

Comment Section

1 reactie op “Horticultural Exposition in China


Door Gracial Dubois op 26 mei 2014

hoi nelleke,

gewedige allemaal.zal tijd moeten maken voor dit soort evenementen.

gr gracial

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.