Page content

IJsbloemen op Beautiful ‘Blue Monday’

article content

IJsbloemen op Beautiful ‘Blue Monday’

Vandaag is Blue Monday zeggen ze… De meest depressieve dag van het jaar… omdat we schijnbaar vandaag realiseren dat we onze goede voornemens niet gaan halen, dat het nog steeds koud en vroeg donker is en weet ik veel wat voor narigheden nog meer…

Hopelijk is deze Blue Monday voor jou Beautiful Blue Monday, net als de mijne! Vandaag realiseer ik me voor de zoveelste keer hoe ontzettend gelukkig ik ben. Dat enorme geluksmomentje kwam vanmorgen bij het zien van deze prachtige Blue IceFlowers! IJsbloemen op het raam van de auto… weer zo’n natuur wondertje, dat zoiets zomaar ontstaat door bepaalde weersinvloeden, vindt ik echt geweldig!

Ik heb even gegoogled en ‘ontdekt’ dat het komt dat de buiten temperatuur onder vriespunt daalt in het binnen vochtig is. Ook moeten de ramen wat viezig zijn of krasjes hebben voor de ijsbloemen om mooie vormen te krijgen. Dit was allemaal het geval bij de auto en had ik mijn eerste geluksmomentje van de dag al te pakken! Op de ramen in huis zien we bijna geen ijsbloemen omdat de ramen bijna allemaal dubbelglas hebben, dat betekend dat de binnenramen nooit meet zo koud worden en de buitenramen geen hoge luchtvochtigheid hebben – wikipedia.

Meestal zie je wat kleinere ijsbloemen en die van vanmorgen waren groter en grover dan ik ooit had gezien, ik ben er even helemaal ingedoken. Daar besefte ik me dat ik misschien toch een kleine goede voornemen heb (alleen niet op 1 januari) en dat is weer vaker mijn fototoestel meenemen om de grote klein beauty’s van onderweg vast te leggen. Ik zou gaan wandelen met de hond en tijdens de wandeling in de duinen heb ik zo genoten van de natuur, het uitzicht en hoe ik mijn leven aan het inrichten ben!

Ik heb een heerlijke vent naast me, de leukste hond ooit, super mooie en inspirerende mensen in m’n leven, fijne familie, het leukste werk van de wereld (van alles met bloemen) met enorme potentie en mag daarbij duizenden mensen inspireren de wereld mooier te maken. I LOVE IT! Voor mij is het de most beautiful Blue Monday ever! Hopelijk voor jou ook, deel je je verhaal ook met ons??!!

Comment Section

1 reactie op “IJsbloemen op Beautiful ‘Blue Monday’


Door marry Rottier op 20 januari 2015

mooie ijsbloemen op je autoruit. Ja dan denk je aan vroeger op de boerderij met zijn hoge ramen en dan helemaal vol met prachtige ijsbloemen. Je had dan wel een koude slaapkamer maar die bloemen vergeet je niet. Op maandag eerst lekkere koekjes met kokos en havermout erin gebakken voor koor . s’middags met vriendin in de broekpolder in de zon schors voor de tuinclub gehaald en we hebben genoten van het buiten zijn . Dus dat blue monday gevoel dat ken ik niet.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.