Page content

Opnames inspiratiefilms direct bij een kweker van orchideeën!

article content

Opnames inspiratiefilms direct bij een kweker van orchideeën!

Al een paar keer eerder ben ik samen met Nico op bezoek gegaan bij een kweker. Deze hebben vaak al hun mooie bloemen prachtig in bloei staan. Wanneer je dan een inspirerend filmpje opneemt krijgt de kijker direct een indruk van de kweker en waar de bloemen dus vandaan komen.

Vandaag waren we bij Ichtus Flowers in Waddinxveen, een kweker van orchideeën voor als snijbloem. Je zier daar echt massa’s planten die al volop in bloei staan en die worden allemaal afgesneden en verwerkt, vaak op kleur en ze tellen de bloemen die in de doos gaan. De orchideeën geven ze precies de behandeling die ze fijn vinden om het volgende jaar weer bloemen te geven.

We hadden een mooi plekje in de kwekerij gevonden, de ene keer hebben we drie verschillende kleuren bloemen op de achtergrond gehad en bij de andere waren het prachtige witte Phalenopsis Orchideeën. Nico zorgt ervoor dat de camera’s lopen en hij filmt tegelijkertijd close-ups en vanuit verschillende hoeken. Zo krijgen we mooi dynamisch beeld.

Ik zorg ervoor dat ik ter plekke twee leuke creaties kan maken. Goede voorbereiding is erg belangrijk natuurlijk, we zijn er niet in de buurt van de studio waar ik nog materiaal vandaan kan halen en we hebben ook niet de hele dag de tijd. Van te voren denk ik tot in de puntjes uit wat ik wil maken, wat ik daar voor nodig heb en hoe ik het ga doen. Vaak bereid ik al hele delen voor en kan ik met de nodige uitleg van een aantal handelingen de voorbereide dingen erbij pakken om zo goed door het creatie proces te gaan meer aandacht te hebben voor het filmen etc.

De creaties zijn in ieder geval goed gelukt en de films worden nu eerst bewerkt en zullen over een paar weken klaar zijn. Natuurlijk laat ik je die zien wanneer ze klaar zijn! Eerder was ik bij een een gerbera kweker geweest, zie hier de films!

Comment Section

3 reacties op “Opnames inspiratiefilms direct bij een kweker van orchideeën!


Door edu op 3 september 2015

Hoi gefeliciteerd


Door toos op 23 oktober 2015

Hoi,Nelleke,

Bedankt voor, je inspirerende mails.
ik heb er van genoten,maar wil toch stoppen met onze correspendatie.
mijn intresse gaat momenteel uitnaar andere zaken.

Toos.


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Hoi Toos,

Helemaal prima! Je had jezelf kunnen uitschrijven van de e-maillijst maar bij deze heb ik het even voor je gedaan! Wie weet tot een later moment.

Groetjes,
Nelleke

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.