Page content

International Food Floral Fashion Show

article content

International Food Floral Fashion Show

Wauw, wauw, wauw! Ik kan niet anders zeggen dat meewerken aan de International Food Floral Fashion Show een geweldige ervaring was! Een initiatief van Pim van den Akker en Topkok Yuri Verbeek in samenwerking met modeontwerper Aziz Bekkaoui. Een happening waar je U tegen zegt. De combinatie van verrukkelijke gerechten, de mooiste bloemen en meest bijzondere jurken waren al bijzonder maar dit werd nog versterkt door een prachtige lichtshow en bijpassend muziek.

Pim en ik hebben elkaar een tijdje geleden wat beter leren kennen en toen vertelde hij ook over dit bijzondere evenement waar hij zo druk mee bezig was. Hij liet wat filmpjes zien en ik dacht bij mezelf daar wil ik gewoon bij zijn 🙂 Als bezoeker of om mee te werken maakte me niet zoveel uit. Dat dit van top niveau zo zijn dat was me meteen duidelijk. Zo iets unieks met mode, lekker eten en bloemen was alleen nog in m’n dromen voorgekomen. In New York en Italië heb ik natuurlijk wel hele bijzondere evenementen gedaan met veel bloemen en prachtige omgevingen maar zoiets als dit van dichtbij meemaken nog niet.

Zo gezegd zo gedaan stond ik op vrijdag 15 november om 8.00 in Delft, klaar om er een geweldige dag van van te maken. In de dagen ervoor waren er al heel wat mensen bezig geweest er iets prachtigs van te maken. Zo werd de Catwalk bedekt met gras. De wand achter de Catwalk was al behoorlijk volgehangen met bloemen en daar kwamen nog meer bloemen bij. Alle stoelen stonden al op hun plek, de koks waren bezig met de voorbereidingen, het geluid en de lichten werden uitbundig getest. Het was happening!

Samen met Pim ging ik het kerkje versieren, waar later die avond een tulp werd gedoopt door een Amerikaanse bloemsierkuntenaar die ook haar naam ging dragen: Karen Tran. Pim was hoog op een trap bezig de balustrade te versieren met alle mogelijke Vanda en Phalenopsis orchideeënbloemen. Ik maakte de versieringen op de grond tegen de bankjes. Alle bloemen werden gesponsord dus we wilden zoveel mogelijk van alles gebruiken. Later die ochtend ging Pim zich bezig houden met de jurken en de modellen, ik ging de trap op om Pim zijn klus af te maken en anderen van het team maakte de grond versieringen af.

 

Toen we allemaal klaar waren met onze klus en het kerkje was netjes achtergelaten gingen we rond een uur of 2/3 Pim helpen met de jurken en de modellen. De ouders van Pim waren er ook die zijn zijn rechterhanden en weten van de hoed en de rand en zorgden ook nog goed dat iedereen genoeg te eten en te drinken had. De modellen werden om en om gestyled met haar en make-up en en je jurken aan de paspoppen krijgen van ons de afwerking met bloemen. Dit was een heel gedetailleerd werkje. Pim legde precies uit hoe hij het hebben wilde en wij vulden het precies zo in!

Model Hanky!!

Backstage styling van haar en make-up

Generale repetitieWel moet ik bekennen dat ik het knap vind van Pim dat hij alles ook goed los kon laten, het zijn toch zijn designs waar hij misschien al maanden over droomt en over hoe ze precies moeten worden. Maar ja loslaten is ook de enige mogelijkheid om zo’n evenement te laten slagen, denk ik. Hieronder zie je een aantal van de modellen backstage in hun mooie jurken.

Beauty!

Wauw!!Vraag niet hoe maar alles was precies op tijd af. En om de spanning bij het publiek een beetje op te bouwen zelfs een beetje te laat 😉 Het Pronkstuk van de avond was een nog nooit eerder vertoonde jurk van Delfsblauw keramiek. Een ontwerp dat Pim samen met zijn moeder heeft gemaakt en wat door het schildershuis van Delfsblauw is gebakken en beschilderd. Werkelijk prachtig!

Op de CatwalkJurk van keramiek

Het publiek werd na de doping van de Tulp naar de ruimte gebracht waar de catwalk was en waar de modeshow zou plaats vinden. Hier werden zij vermaakt door Aziz en Rob Baan de gastheer van de avond. Vlak voordat de modellen opkwamen kregen de gasten een plankje met verschillende kleine gerechten. Al het eten was een smaaksensatie die paste bij de verschillende jurken die geshowd werden die avond. Het hele evenement was daarom niet alleen een lust voor het oog maar ook de smaakpapillen en het gehoor heeft zich buitengewoon vermaakt.

Na alle hectiek van de voorbereidingen konden we vol trots de modellen over de catwalk zien lopen en de reacties van het publiek ervaren. Dat zij een van de mooiste avonden in hun leven ervaren is waar het ons om te doen was. De bloembeleving van de mensen is getriggerd. Deze combinatie van eten, mode en bloemen zal zeker vaker herhaald gaan worden! Het was top!

Bekijk hier verschillende video’s over dit unieke event! Sit back, relax and enjoy 🙂 >>Klik hier<<

Op een rijtje!

 

Comment Section

1 reactie op “International Food Floral Fashion Show


Door COENE MARLEEN op 25 februari 2014

mooi hoor, dit is vakmanswerk, zou het eens willen beleven 🙂

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.