Page content

article content

Interview met Isabelle Hattink

Isabelle HattinkEen ware kunstenares is Isabelle Hattink, macro bloemen- en structurenfotografe! Ik mocht bij haar thuis komen om te kijken en te ervaren hoe zij het leven mooier maakt. Ze heeft een bijzondere manier van kijken naar dingen, en dan met name bloemen en structuren die gewoon bij ons in de achtertuin of in de berm groeien.

Macrofotografie

Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan met macrofotografie. Macrofotografie betekend dat je iets van heel dichtbij op de foto zet, Isabelle doet dat op zo’n manier dat je soms niet eens meer ziet wat is het is, het enige dat je ziet is een kleurexplosie. De meeste van haar bloemen foto’s stralen een soort rust uit, het is heel fijn om naar te kijken.

Nu ik haar aan het werk heb gezien, begrijp ik hoe dat komt. Ten eerste komt ze zelf helemaal tot rust wanneer ze de bloemen observeert en de bloem aan het ontdekken is om het mooiste stukje op de foto te krijgen. Ten tweede zet ze de essentie van de bloem op de foto. Ik heb het al vaker gezegd dat bloemen de wonderen van de natuur zijn of misschien zelfs wel de ‘verlichting’, als je daar zo dicht bij kan komen, zo één mee kan worden door te observeren kan het niet anders dan dat je prachtige foto’s krijgt.

Het werk van Isabelle is uniek, ze heeft echt haar eigen stijl ontwikkeld en dat is naar eigen zeggen ook de kracht van haar en iedere fotograaf. Je eigen stijl.

Margriet Smulders

Zo heeft Margriet Smulders, waar Isabelle ook stage heeft gelopen, ook ontzettend haar eigen stijl. Totaal anders dan die van Isabelle en één die ik ook zeker kan waarderen. Margriet maakt composities met bloemen, melk, inkt en diverse andere materialen waardoor er veel op de foto’s te zien is.  Nieuwsgierig naar de stijl van Margiet Smulders? Kijk hier.

Tijdens het mooie interview dat ik met Isabelle heb gehad, ben ik een stuk wijzer geworden van haar manier van werken, kijken en beleven. Gelukkig staat het allemaal op video en kun je het zelf zien. Van begin tot einde wordt je geïnspireerd en krijg je zin om de natuur in te duiken en de meest voorkomende bloemen in de berm te bestuderen alsof je nog nooit zoiets bijzonders hebt gezien!

Video

[pro-player width=’520′ height=’350′ type=’video’ image=’https://floralist.nl.s3.amazonaws.com/Bloemschikken/Interviews/InterviewIH.png’]https://floralist.nl.s3.amazonaws.com/Bloemschikken/Interviews/Interview Isabelle Hattink.flv[/pro-player]

De onderwerpen van het Interview

De onderwerpen die in het interview aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat macrobloemen- en structurenfotografie is
  • Wanneer het bij Isabelle begon te dagen dat ze fotografe wilde worden
  • Waar haar passie voor bloemen vandaan komt
  • Waar ze haar inspiratie vandaan haalt
  • Met welke projecten ze allemaal bezig is
  • Welke richtlijnen ze aanhoud tijdens het fotograferen
  • Wat we van haar gaan zien in de toekomst
  • en hoe je zelf aan de gang kunt gaan met goede tips en inspiratie die ze gedurende de hele video geeft!

Laat wat van je horen

Het doet Isabelle en mij goed wanneer je een reactie achter laat onderaan de pagina en deel dit artikel ook vooral met je vrienden en familie. Laten we elkaar inspireren het leven mooier te maken door te zien hoe mooi het al is!

Website van Isabelle Hattink

Comment Section

0 reacties op “Interview met Isabelle Hattink

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.