Page content

article content

Kerstboeket vanuit interview

KerstboeketVoor het interview laatst in het magazine Special Bloemschikken heb ik ook een kerstboeket gemaakt. Ik wilde iets anders maken dan anders. Wat me ontzettend opviel, toen ik magazines van de jaren daarvoor bekeek, dat de kerststukken erg ingetogen waren… Er was er geen één die eruit knalde qua kleur en daar wilde ik graag verandering in brengen.

Mijn moeder zei toen ze dit boeket zag “Echt een kerstboeket ala Nell…!” Ja dit is wel echt mijn stijltje op dit moment: Speels, vrolijk en onverwacht. Ik zeg ‘op dit moment’ omdat ik in het begin van mijn carrière een periode heb gehad waarin ik wit het mooiste vond en de boeketten het liefst zo strak mogelijk maakte. Nu wil ik levendigheid, kleur en iets spannends om naar te kijken. Vandaar dit boeket!

Het viel de fotograaf en eindredactrice ook meteen op dat dit kerstboeket anders dan anders was 🙂 Die missie is in ieder geval geslaagd!

Kerstboeke ala Nell

Mijn stijltje

Ik noem dit ‘mijn stijltje’ en gebruik daarbij de woorden speels, vrolijk en onverwacht. Dit zal ik even verduidelijken; Speels omdat het kerstboeket er ‘levendig’ uitziet. De bloemen zijn verschillend van hoogte ingezet en zo komt iedere bloem het beste tot z’n recht. Het Pinus en de glittertakken zijn zwierig ingezet en versterken daarmee de speelsheid.

Vrolijk vanwege de kleurencombinaties. Ik heb de meest contrasterende kleuren gepakt en allemaal zij het felle kleuren en geen pastels en al helemaal geen wit. Ik noem dit ‘echt kleuren’. Hierdoor is het direct een vrolijke combinatie.

Onverwacht vanwege de materiaal keuze. Alle bloemen zijn anders in dit boeket van strak rond (gerbera) tot puntig en vertakt (Bromelia) en van sierlijk, exotisch (Gloriosa) naar een traditionele beauty (Rode roos).

Door deze combinatie van bloemen, vormen en kleuren maakt een boeket of een compositie ook spannend, daarmee wil ik zeggen dat je niet in één keer uitgekeken bent zoals je kunt hebben wanneer er een bos tulpen op tafel staat. Mooi, maar met één oogopslag heb je het gezien. En boeket als deze kun je bijna twee keer in de ronde draaien wil je alle bloemen, kleuren en diversiteit goed bekeken hebben.

Daarbij heb ik ook nog een bijzondere vaas gekozen die de kunstzinnigheid van dit boeket helemaal afmaakt.

Dit kerstboeket maken

Dit boeket heeft een basis van een compact soort Pinus (dennengroen), een bedje als het ware. Daarin zijn aan drie kanten glittertakken gestoken, de bloemen en kerstballen zitten in het midden.

De Vanda’s (orchideeën) zitten in een steekbuisje die op een stokje zijn gezet waardoor deze ook stevig in het boeket te steken zijn. Zorg er verder voor dat de bloemen en kleuren goed verdeelt zijn.

Lijstje met materialen:
– Rode Anthurium
– Rode Roos
– Paarse Vanda orchidee
– Rood/gele Gloriosa
– Oranje gerbera
– Blauwe Clematis
– Rode Bromelia
– Oranje Euforbia
– 3 Glittertakken
– Flinke bos pinus (dennengroen)
– 3 Rode kerstballen op stok
– Toffe karakteristieke vaas

Kerstboeket in sfeer

Kerstboeket op de fotoshoot

Comment Section

2 reacties op “Kerstboeket vanuit interview


Door aafke boschma op 24 december 2012

HALLO NELLEKE.
WAT EEN MOOI ARTIKEL IN SPECIAL BLOEMSCHIKKEN.
JE KERSTSTUK WAS ECHT BIJZONDER VAN KLEUR. BEDANKT VOOR JE LIEVE KERST-GROET OOK VOOR JOU GEZONDHEID EN VEEL CREATIVITEIT VOOR 2013.

GROETJES VAN AAFKE UIT SNEEK


Door gerda soule op 10 februari 2013

Hi Nelleke,

Beter laat als nooit zeg ik, daar ik nu pas je uitbundige kerstboeket heb gezien. Je durft tenminste met kleuren te gooien en inderdaad is het een boeket geworden die opvalt en zeker niet saai is. Dit boeket zou erg gewaardeerd worden in tropische landen waar men veel van vrolijke kleuren houdt. Blijf lekker eigenwijs en proficiat met jouw “Stijltje”. Nogeens de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar 2013!!

Gerda Soule

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.