Page content

article content

Kinderlijke Enthousiasme

“Zullen we kijken naar wat de mooiste bloemen zijn?”

Zo schattig en leuk! Ik was laatst in de bloemenwinkel van mijn ouders toen er een 3 tal kinderen mee waren met moeders. Ze stonden zich te verwonderen over alle verschillende bloemen en al hun kleuren.

“Die vind ik het mooiste”
“O nee die roze vind ik nog mooier”
“Ik vind die gele het mooist”
“Nee joh deze paarse is het aller mooist”
“Jaaaa, die is het mooist”.

Daar waren ze het toch allemaal over eens. Heerlijk die kinderlijke enthousiasme!

Het mooie hiervan vind ik het feit dat universeel, wereldwijd, bloemen mooi zijn. En jonge kinderen zien dat ook meteen al die hoeven niet te leren dat bloemen mooi zijn, zoals ze later wel koffie gaan ‘leren’ drinken en het lekker noemen, het is gewoon zo!

Wereldwijd worden bloemen gegeven om een mooi gebaar aan een ander te schenken. Of het nu is uit liefde, dank, voor sterkte, een feestelijke gebeurtenis of het laatste wat je aan iemand meegeeft. Bloemen zijn altijd goed en doen altijd goed.

Daarom is het zo dankbaar werk om met bloemen te werken en voel ik me gezegend mensen te kunnen inspireren met dit moois wat moeder natuur ons geschonken heeft.

Comment Section

0 reacties op “Kinderlijke Enthousiasme

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.