Page content

Kleurrijk Bruidsboeket maken

article content

Kleurrijk Bruidsboeket maken

Wil je zelf een kleurrijk bruidsboeket maken? Of heb je inspiratie nodig om aan je bloemist te laten zien hoe je het hebben wilt? Kan allemaal en kleur is het ook helemaal deze tijd! Waar we voorheen bijna standaard witte bruidsboeketten zagen, zien we nu ook veel kleurrijke boeketten en dat is prachtig wanneer er een witte bruidsjurk gedragen wordt.

Een wit bruidsboeket blijft ook prachtig en als dat meer de wens is dan kun je zeker de opbouw van dit boeket gebruiken alleen kies je dan andere kleuren bloemen! De tip die ik je dan kan meegeven is; probeer wel de zelfde soort vormen van de bloemen te gebruiken. Allemaal verschillende soorten, meestal ronde bloemen dus niet langwerpige, lineaire bloemen!

De bloemen en materialen in dit Kleurrijk Bruidsboeket:Close up van bijzonder detail in bruidsboeket

– 2 Gloriosa
– 4 Esparance rozen roze
– 2 Vanda Orchidee paars
– 2 Celosia hardroze
– 2 Celosia zachtroze
– 3 Anjer ‘green trick’
– 3 Trosroos roze
– 3 Stachys
– 2 Bolchrysant wit
– 2 Nerine roze
– 6 Juffertjes
– 2 x 3 Phalenopsis orchidee roze
– 1 Passieflorarank 1,5 meter
– 8 Galexblaadjes
– Wit lint
– Bloemendraad 0.4 en 1.0
– Watten
– Bloemenband
– 3 Parelspelden
– koudlijm

Stap voor stap naar een mooi resultaat!

Met draadgebonden boeketten vindt ik het altijd fijn om met een stevige ‘vasthouder’ te werken. Deze heeft een zware voet en een sterke knijper om het boeket vast te houden. Bruidsboeketten wil je namelijk nooit op de bloemen neerleggen, je kneust waarmee het bloemblad en voor iets zo bijzonder (en vaak prijzig) moet het zo goed als perfect! Door de knijper heb je beide handen vrij om te werken en wanneer je de materialen bij het boeket voegt heb je het bruidsboeket in je handen.

Heb je niet zo’n houder gebruik dan een zware vaas of pot.

Voorbereiding voor het bruidsboeket

Bindtechniek voor bruidsboeketAllereerst zet je de bloemen op draad die je wilt gebruiken. Dit boeket krijgt een speelse opzet dus de stelen van de bloemen krijgen verschillende lengtes. Bloemen die wat zwaarder zijnĀ  (denk aan Roos, Chrysant, Celosia) krijgen een dikker draad maar het liefst zet je zoveel mogelijk bloemen op 0.4 dikte. Met het draad wikkel je ook watten om de onderkant van de steel. Zet dit nog even in het water.

Wanneer je al het materiaal zo omwikkeld hebt ga je met bloemenband er nogmaals omheen. Dit zorgt ervoor dat de watten vochtig blijven en de bloemen kunnen drinken.

Nu kun je starten met het maken van het boeket. Zet de bloemen tegen elkaar aan op de juiste hoogte en draai het draad bij de stelen met elkaar vast. Sommige frivole bloemen mogen er echt boven uit steken en andere bloemen komen meer in het hart. Wanneer je alle bloemen hebt verwerkt sla je de Passieflorarank om de onderkant van het boeket heen en zet deze vast met bloemendraad 1.0 bij de rest van de stelen en laat ongeveer 40 cm van de rank speels naar beneden hangen.

Bruidsboeket afwerken met blad

De rank van de Passieflora hangt mooiDe steel van het dit kleurrijk bruidsboeket is nog wat hard van het draad. Om dit prettig te maken voor de bruid omwikkel je de stelen met watten, daarna met bloemenband en werk je het af met mooi lint. Om het lint vast te zetten gebruik je parelspelen en/of koudlijm.BruidsBloemwerk deel 1&2

Het laatste wat er nog gebeuren moet is het stukje afwerken van de bloemen naar waar het lint begint. Hiervoor gebruik ik Galex blad wat ik helemaal droog verwerk en plak ze met koudlijm daar waar ik ze hebben wil. Gegarandeerd netjes (mits je geen lijmdraden hebt)!!

Laat even een reactie achter wat je ervan vond en veel succes en plezier met namaken! Wil je duidelijkere instructies, tips trucs en technieken op video’s en vele verschillende voorbeelden kijk dan hier voor meer inspiratie>>

Prachtig kleurrijk bruidsboeket!

Comment Section

4 reacties op “Kleurrijk Bruidsboeket maken


Door linyweustink op 19 juni 2013

wat leuk die gloeilamp als vaasje ga ik ook proberen
en heel mooi bruidsboeketten groeten liny.


Door Nelleke op 22 juni 2013

Geinig he! Succes en laat ons zien wat je ervan gemaakt hebt!Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.