Page content

Kom kijken naar de Lelieshow in de Keukenhof

article content

Kom kijken naar de Lelieshow in de Keukenhof

Ieder jaar opent de Keukenhof voor een maand of twee zijn deuren voor het toerisme. Van half maart tot half mei is het een enorme publiekstrekker, mensen van over de hele wereld komen kijken naar waar we in Holland heel bekend om staan: Bolbloemen! En die zijn in die periode het mooist! Ik geloof dat 75% van de bezoekers uit het buitenland komt!

Toeristen koppelen een bezoek aan de Keukenhof met toertjes langs de bollenvelden. Ze kunnen wandelen, fietsen en zelfs hun eigen bloemen plukken in de speciale pluktuinen. Menig bollenkweker zal in deze periode de toeristen van zijn land afsturen (want daar mag men niet plukken) omdat mensen ook ziektes kunnen verspreiden of per ongeluk beschadigingen aanbrengen. Maar ze begrijpen ook als de beste dat het een bijzonder mooie periode is en dat men er graag tussen duikt voor de mooiste foto’s. Zo hadden van gister een wandelroute die langs onze bollenvelden liepen, super leuk!

In de Keukenhof zijn de laatste twee weken voordat de deuren weer op slot gaan, een mooie lelieshow. Een groot genot voor velen omdat er mooie bogen zijn gemaakt van lelies! Mensen kunnen er onderdoor lopen en leuke foto’s maken. Ook is de tuin zelf nu op z’n mooist, de meeste bloemen staan in bloei, bomen zijn mooi groen en de bloesems bloeien op hun top!

Bekijk een kort filmpje over de lelieshow, gemaakt door Keukenhof

Wat ik zelf ook altijd leuk vindt (wat misschien vele mensen uit de streek zelf ervan weerhoud om heen te gaan) zijn toeristen en met namen het bekijken van toeristen! Afgelopen week was ik er om aan de lelieshow te werken en heb tijdens de pauzes echt genoten van vooral Japanse en Chinese mensen die tussen de bloemen gaan staan. zitten of liggen en de grappigste houdingen aannemen. Ze zijn allemaal fotomodellen en poseren als de beste! Ze genieten op en top en dat vind ik mooi om te zien!

Niet alleen Aziatische mensen hoor, je ziet ze overal vandaan komen en iedereen (ieder cultuur) heeft z’n herkenbare gedragingen. Leuk! En wederom voel ik me trots dat al deze bloemen zoveel plezier bieden aan al die mensen!

Bijna het ultieme ‘Keukenhof plaatje’. Ik was een beetje te vroeg op het park en had wat tijd om lekker rond te kijken. Prachtig deze met dauwdruppels bedekte tulpen in het ochtend zonnetje!

Kleine oranje Lelies, deze vind ik zoooo leuk!

Het thema dit jaar van de Keukenhof is ‘van Gogh’ deze tulp past met haar schilderachtige verschijning wel heel mooi in dat thema, vindt je ook niet!?

Ja ja ja, De prachtige bloesembomen, wat een genot! Dan wil je toch een bij zijn 🙂

Hieronder zie je de nog vrij nieuwe stijl voor de beplanting van de borders. Sinds een paar jaar maken ze een speelse mix van verschillende planten. Voorheen was het altijd heel strak geplant en dit oogt wat natuurlijker! Ik hou ervan!

Kom kijken je hebt nog 2 weken!

Comment Section

0 reacties op “Kom kijken naar de Lelieshow in de Keukenhof

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.