Page content

Lentetuin Breezand goes Down Under

article content

Lentetuin Breezand goes Down Under

opbouw lentetuinDe afgelopen weken zijn de voorbereidingen van de Lentetuin Breezand in volle gang geweest. Vele vrijwilligers hebben zicht ontzettend in gezet er weer een pracht show van te maken. Afgelopen maandag en dinsdag hebben wij met het team van Dille Bloemen mooie bloemstukken gemaakt van de vele verschillende Lelies, Tulpen, Hyacinten, Narcissen, Muscari’s, Irissen, Calla’s en Frittelaria’s die door de kwekers tentoon gesteld worden.

Van 27 februari t/m 3 maart 2014

Dit jaar is het thema ‘Down Under’ oftewel Australie. Voor mij als oud backpacker een feest van herkening. Maar natuurlijk ook als je er nog nooit geweest bent is een geweldig neergezet. Van Ayers Rock tot het Sydney Operahouse en van droge vlaktes tot de tropische regenwouden! Je vindt het allemaal terug in de Lentetuin. De Lentetuin in Breezand is de grootste en de mooiste van zijn soort, je begeeft je echt in een andere wereld.

Grote Lelie Severn

Hyacinten stuk

Narcissen bloemstukBloemstuk in Backpack

Ook de bolbloemen die in de tuin gepresenteerd staan zijn van ongekend niveau. Je vindt er de nieuwste soorten Tulpen, enorme Lelie’s, Narcissen die je nog nooit eerder gezien hebt, de mooiste kleuren Calla’s en de meest bijzondere bijgewassen die je het liefst op je buik wilt bekijken. De natuur is al zo prachtig en rijk, en met behulp van de vakkundige veredelaars, telers en kwekers krijgt het bloemenrijk een extra dimensie.

Maak er een mooie dag van en kom gewoon naar de Lentetuin

Ook al woon je ver het is een aanrader deze kant op te komen! In deze omgeving zijn genoeg dingen te bekijken. We zitten hier bijvoorbeeld dichtbij het strand en prachtige duingebieden. We hebben een grote en interessante Marine haven met een indrukwekkend museum (inclusief onderzeeƫr). Er is een dierentuin (Hoederdaal) in de buurt met een heerlijk wandel gebied en gezellig theehuis. En Google weet ook vast nog meer te doen als je er een mooi dagje van wilt maken.

Hieronder heb ik wat foto’s voor je van de opbouw en een aantal bloemstukken en via deze link ga je naar de website van de Lentetuin

 

Comment Section

0 reacties op “Lentetuin Breezand goes Down Under

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.