Page content

Leuk arrangement met Tulpen!

article content

Leuk arrangement met Tulpen!

Het tulpen seizoen is weer gestart. 16 Januari heb je de dag van de tulp, een dag dat geheel in het teken staat van de tulp. Al een aantal jaar zetten ze de Dam in Amsterdam helemaal vol met tulpen en mensen mogen dan zelf een aantal tulpen plukken. Ik ben er eigenlijk nog nooit geweest. Ondanks ik elk jaar mijn achtertuin vol he staan met tulpen lijkt het me super leuk eens te gaan kijken en hoe mensen er plezier van hebben! Volgend jaar misschien, nu is het een beetje te zwaar met m’n dikke buik.

Wij gaan het hier alvast hebben over tulpen en wat voor leuks je er mee kan doen! Voor dit arrangement heb ik Cathay tulpen gebruikt. Een vrij nieuw soort dat naar de first lady van China is vernoemd. De eerste periode zullen waarschijnlijk alle tulpen en bollen richting China gaan voordat er een grotere markt beschikbaarheid zal krijgen. Dit bloemstuk heb ik gemaakt uit naam van Flower Factor voor een Chinese dame die de tulp promoot.

Dit maakt op zich natuurlijk helemaal niets uit, je kunt elke gewenst tulp gebruikten voor dit arrangement. Een goede tip die ik je direct mee wil geven is om de tulpen even uit het waren te laten liggen hierdoor worden de stelen wat slapper en kun je ze makkelijker rond vormen. Daarna zulle de tulpen naar het licht groeien, dit is een hele mooie en tegelijkertijd vervelende eigenschap. Mooi omdat moeder natuur zo slim is. Vervelend omdat tulpen vaak dwars gaan groeien tegen alle richtingen in zoals jij dat als bloemsierkunstenaar bedacht had.

Op de foto’s kun je de stappen bekijken en ik zal ze ook even kort omschrijven.

Benodigdheden: Schaal, steekschuim, stukjes drijfhout in verschillende maten, tulpen, ranken Jasmijn, decoratiedraad

Foto 1: Neem een mooie grote schaal en vul deze voor een groot deel met steekschuim. Je zal waarschijnlijk flink moeten snijden en schaven om het steekschuim passend te krijgen. Tegenwoordig heef Smithers oasis trouwens steekschuim blokken die speciaal voor schalen gemaakt zijn. Vraag hiervoor de speciaal bloemist deze evt voor je te bestellen.

bloemstuk-met-tulpen1

Foto 2: Vul de schaal helemaal op met de stukjes drijfhout. Om er een mooi structuur in te krijgen heb ik de stukjes gesorteerd op grootte en tijdens het maken van de spiraalvorm begonnen met de grootste en steeds kleiner geeindigd. Dit geeft een heel gaaf effect.

bloemstuk-met-tulpen2

Foto 3: De tulpen worden op deze manier in het arrangement verwerkt, even droog oefenen geeft je vaak een goed beeld van hoe je het beste verder kunt. Deze tulpen ga ik voorzichtig tussen de houtjes steken.

bloemstuk-met-tulpen4

Foto 4: Een mooi close-up beeld van de tulpen met de structuur van de houtjes.

bloemstuk-met-tulpen5

Foto 5: Het eind resultaat! Een prachtig arrangement wat stijl en luxe uitstraalt. Mooi afgewerkt met ranken van de Jasmijn plant en decoratiedraad.

bloemstuk-met-tulpen7

 

 

 

Comment Section

17 reacties op “Leuk arrangement met Tulpen!


Door Elsabet op 26 januari 2016

Dag Nelleke,
Heel mooi
Groetjes Elsabet


Door marian op 26 januari 2016

Mooi stukje weer Nelleke, ik krijg al voorjaarskriebels met die tulpen.


Door Nelleke op 29 januari 2016

Haha ja lekker he die kriebels!


Door el op 26 januari 2016

wat mooi ik hou van tulpen,ga ik proberen te maken .veel succes met de bevalling.


Door Nelleke op 29 januari 2016

Succes en thnxx, gaat mooi worden 🙂


Door lily baldewsingh op 26 januari 2016

heel mooi nelleke jammer dat in suriname geen tulpen groeien.. ga het met andere bloemen proberen z.a lisianthus.succes met je bevalling en zal je seeds volgen
liefde vol groet lily baldewsingh


Door Nelleke op 29 januari 2016

Ahhh ja dat is heel jammer!! Misschien hebben jullie daar andere bloemen die je ook kunt gebruiken!


Door Siny. op 26 januari 2016

Wat weer een mooie compositie daar word je toch helemaal blij van!!Heel veel sterkte met de bevalling,!!


Door Gusta op 26 januari 2016

Mooie creatie met tulpen , tot later,en een fijne gezinsuitbreiding


Door Ellie op 26 januari 2016

Hoi Nelleke heel mooi die creatie met de tulpen . Doe lekker rustig aan deze laatste weken hopelijk hoef je niet te lang meer te gaan heel veel succes met je bevalling . En geniet van je kraamtijd .


Door Nelleke op 29 januari 2016

Dank dank!! Ben er zo benieuwd naar!


Door Aly Bakker op 26 januari 2016

Goed gedaan en mooi.
Een fijne tijd toegewenst deze laatste weken en eerste weken met baby.


Door Coby Ploegers op 26 januari 2016

Hoi Nelleke, ’t Was weer genieten van deze compositie. Goed na te maken.
.Sterkte met de bevalling en genieten van de kraamtijd.


Door Annie Eversdijk op 27 januari 2016

Even wat anders met tulpen, ik ga het proberen Nelleke,ik wens je een goede bevalling, en geniet vooral van je kraamtijd baby en man natuurlijk..


Door Nelleke op 29 januari 2016

Dankje! Veel plezier met de bloemen!!


Door Nelleke op 29 januari 2016

Allen bedankt voor de lieve wensen!


Door Christel op 29 januari 2016

Gewoonweg knap

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.