Page content

article content

Leuk detail in apart boeket…!

Aprt boeketVoor een leuk detail in een apart boeket ben je hier natuurlijk bij het juiste adres! Een apart boeket is wat lastiger te maken dan een gemengd boeket. Tenminste dat vond ik toe ik de techniek voor een apart boeket net leerde. Je moet veel controle hebben over de bloemstelen, je vingers en een bepaald ruimtelijk inzicht hebben om te bloemen op de juiste manier hoog en laag van elkaar in het boeket te plaatsen en te houden.

Het klinkt erger dan het is, nu vind ik het maken van een apart boeket net zo makkelijk en misschien wel makkelijker dan het maken van een gemengd boeket. Vaak heb je met een handomdraai iets aparts en omdat je zo lekker met lucht kan werken toont het ook nog beter. De andere kant is ook dat ik bij aparte boeketten graag met luxere bloemen en materialen werk waardoor het boeket alsnog duurder uitpakt dan een gemengd boeket.

Leuk zo’n apart boeket, hoe maakt ik dit??Boeket met aparte techniek

(De benodigde materialen zijn dikgedrukt in de tekst)

Stap 1. In dit aparte boeket zit een plak berkenschors verwerkt. In deze plak is in het midden een gat gemaakt voor de stelen en daarnaast zijn kleine gaatjes geprikt om stevig aluminiumdraad door heen te doen zodat het ook in de handen stevig blijft staan.

Stap 2. De 2 Vanda Orchideeën zitten altijd op een apart steekbuisje met water. Zodoende kun je de bloemen/ stelen langer maken door ze op een stokje te zetten. Als je dit niet doet kunnen orchideeën nooit in een boeket verwerkt worden.

Stap 3. neem de plak berk bij de aluminiumdraad in de handen en begin met de parapluvaren boven op het plak berkenschors daarna hoogste bloemen eerst, de gele Alliums. De stelen van de bloemen hou je vast samen met het aluminiumdraad.

Stap 4. Daarna komen de grassen, de 2 Ornithogalums en de 2 ranonkels. Steek de Vanda orchideeen op stok bij de rest van de bloemen en de Anthurium aan de andere kant.

Stap 5. De 2 fatsiabladeren komen onder het berkenschors om het houvast en ondersteuning te geven. Dit is ook meteen de laatste handeling. Wat je nu alleen nog even te doen hebt is eventueel de bloemen een beetje bijdraaien, hoger trekken of iets lager doen zodat het een mooi 3D schilderijtje wordt!

Mooi apart boeket met leuk detail

 

Comment Section

8 reacties op “Leuk detail in apart boeket…!


Door Mieke Geelen-Smits op 19 april 2013

Ik maak de meeste bloemstukken op die manier, is heel
apart en ook veel vlugger gemaakt, dank je.


Door Nelleke op 22 april 2013

Hoi Mieke!

Leuk! Inderdaad als je de smaak te pakken hebt kun je snel gaan!


Door sonja op 19 april 2013

HOI nelleke.
Ik vindt het allamaal heel mooi wat je maakt maar als ik zoiets wil maken dan kan ik nooit de spullen vinden
die ik nodig heb,of het is veel te duur.
Gr. Sonja.


Door Nelleke op 22 april 2013

Kan ik me goed voorstellen Sonja! Dat is ook lastig en elk seizoen heeft weer iets anders… Ik hoop dat het je wel inspireert om te improviseren met bijvoorbeeld andere materialen of uit bos en tuin!


Door FROUKJE op 19 april 2013

geniet jij nu maar van al die Maria beelden,en de bloemen er bij


Door Nelleke op 22 april 2013

Haha dankje Froukje, het was prachtig!


Door sita op 19 april 2013

heel erg leuk boeket Nelleke! veel plezier nog verder en geniet van jullie bierbad

groetjes Sita


Door Nelleke op 22 april 2013

Dankje Sita! Echt een bijzondere ervaring! 20 liter bier gemengd met water, ontzettend veel schuim en schijnt goed voor je huid en haar te zijn 🙂

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.