Page content

article content

Leuk Lelie Boeket – Bekijk de Video!

Lelie BoeketJe kunt zo ontzettend veel leuke en verschillende boeketten en creaties maken met Lelies daar word ik helemaal enthousiast van! In de onderstaande video zie je hoe ik een origineel Lelieboeket maak met maar 5 lelietakken! Dit boeket kun je zelfs gebruiken als bruidsboeket!

Wanneer je het een leuk idee vind om op deze manier de bruidsbloemen te (laten) maken, hou er dan goed rekening mee dat wanneer de lelies open komen er stuifmeel op de kleding kan komen. Dit voorkom je door deze meeldraden tijdig weg te halen.

In deze video ga je zien hoe ik met luxe linten de Lelies strak tegen elkaar bindt waardoor er een soort scepter ontstaat. Tussen de Lelies door heb ik staalgrassen in allemaal lussen gebogen op een expres ongestructureerde manier 😉 Dit geeft een origineel en speels effect aan het toch al strakke geheel.

Presenteer het boeket op een Originele manier

Het is een heel handzaam boeket die op verschillende manieren gepresenteerd kan worden. Je kan het namelijk in een strakke vaas zetten zodat het boeket ook strak omhoog komt te staan, een leuke variatie is om het in een wijde vaas te zetten zodat het naar de zijkant valt of nog leuker zet het in een vaas met een opening naar de zijkant voor een heel stilistisch totaal plaatje.

Het boeket is gemaakt een een stadia waarin de Lelie knoppen nog rauw waren dit heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat de bloembladeren veel minder beschadigen wanneer je met het boeket bezig bent. Een nadeel is dat je minder makkelijk kan zien hoe je de verdeling kan inzetten om gelijkmatig verdeelde bloemen kunt krijgen. Daarmee bedoel ik dat het het mooiste is wanneer de Lelies niet allemaal aan een kant open springen en pas 2 dagen later de andere kant, een gelijkmatige verdeling is het mooiste.

Bekijk hier de video en laat je inspireren! Deel een foto van het resultaat op Facebook in ‘Club Floralistic’ zo kun je meer mensen inspireren! Veel plezier!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cUOaRpeqvo4[/youtube]

En hier nog twee foto’s van verdere bloei stadia:

Boeket met Lelies

Lelie boeket in volle bloei

Comment Section

2 reacties op “Leuk Lelie Boeket – Bekijk de Video!


Door Nannie op 4 september 2012

Ha Nelleke,

Ik heb je bruidsboeket bekeken en ik vind het apart als de bloemen dicht zijn maar als de lelie open gaat maakt hij lelijke vlekken en vooral op een bruidsjurk is dit uit den boze.


Door Nannie op 4 september 2012

Yep ik had niet gelezen dat jij dat ook hebt verteld sorry

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.