Page content

article content

Leuk om zelf te maken: Bloemstuk met veel kleur

Bloemstuk met veel kleurAltijd leuk een bloemstuk met veel kleur! Altans dat vind ik! Jaren geleden had ik het liefst alles wit en strak, nu word ik blijer van kleur, het liefst veel verschillende en frisse kleuren bij elkaar! ‘Kleur’ en ‘speels’ zijn steeds meer mijn woorden ik noem het eigenlijk een bloemenexplosie dat verwoord mijn favoriete stijl het beste denk ik.

Lekker die kleuren!Bloemstuk met vel kleur

Het bloemstuk in het voorbeeld is gemaakt door een van mijn collega’s bij Dille Bloemen. Het is niet zo zeer speels maar zeker wel kleurig. Mijn ogen worden ernaar toe getrokken als een ekster naar iets glimmends. Ik krijg een smile op m’n gezicht en denk “he lekker die kleuren!” Ik ben elke dag dankbaar dat ik met die prachtige materialen mag werken.

Natuurlijk heb ik wel eens dagen dat ik zo druk ben dat ik er even niet bij stil sta wat voor moois ik om me heen heb. Die dagen zijn over het algemeen minder leuk. Soms ervaar ik het bewust soms achteraf. Kijken en genieten van schoonheid lukt heel goed wanneer ik goed in mijn sas ben. Ik denk dat het een vicieuze cirkel is!

Hoe maak je dit bloemstuk met veel kleur?

Dit bloemstuk met veel kleur is gemaakt op een lage schaal. Zo laag dat het bijna niet uitmaakt of het een mooi schaaltje is of gewoon een plastic schaaltje. Zet een stuk steekschuim op de schaal en maak dit vast door watervasttape om de schaal en om het steekschuim te plakken.

Steek twee Anthurium bladeren aan weerszijde van het steekschuim, Fatsiablad aan de andere zijde, snij de parapluvaren in stukjes en verdeel die over beide kanten. De rest van het steekschuim werk je netjes af met klein blad zoals Galax. Brem en asparagus gaan ook aan de onderkant twee verschillende kanten op. Wanneer dit allemaal in het steekschuim zit kunnen de bloemen erbij gestoken worden. De bloemen in dit bloemstuk met veel kleur worden allemaal kort afgesneden en compact als een plat bolletje gestoken. Als laatste steek je de takken erbij, mooie magnolia takken en andere siertakken.

De materialen die gebruikt zijn:
– Anthuriumblad
– Paraplu varen
-Verschillende Rozen
– Green trick (Dianthus)
– Verschillende Gerbera
– Ranonkel Clooney
– Verschillende Anjers
– Brem
– Asparagus
– Magnolia
– Kunststof siertak
– Schaal
– Steekschuim

Kleurig bloemstuk

Comment Section

3 reacties op “Leuk om zelf te maken: Bloemstuk met veel kleur


Door froukje op 1 maart 2013

ziet er weer prachtig uit.met weinig materiaal.


Door wendie op 1 maart 2013

Nelleke, wat geniet ik iedere keer weer als ik dit zie.
zo geweldig. bedankt maar weer .


Door cecile clauwaert op 23 juni 2015

Heel mooie bloemstukken en heel mooi toegankelijk om zelf aan de slag te gaan. Heel veel dank

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.