Page content

Video: Leuke dingen maken in de Bromelia kassen

article content

Video: Leuke dingen maken in de Bromelia kassen

Bij deze deel ik gewoon twee video’s die we gemaakt hebben in de kassen van Bromelia! Als ik in de kassen van deze bromelia veredelaar ben dan voel ik me als een kind in een snoep fabriek (dat heb ik trouwens sowieso wel in planten en bloemen kassen) maar in dit bedrijf staan ook alle moederplanten en kruizen ze heel veel soorten om te kijken of er mooie nieuwe soorten uit ontstaan. Vaak wil ik dan werken met unieke soorten die ik nog gezien heb maar die nog helemaal niet op de markt zijn. En een vraag creëren bij de kijkers waar helemaal niet aan voldaan kan worden is niet slim…

Voor deze video heb ik gewerkt met een rode Vriesea die is van de bromeliafamilie. De ondergrond is een glazen bol vaas helemaal beplakt met dunne flexibele rotan strips, dit geeft een mooie strakke look en aan het einde zijn de strips gekruld waardoor er een heel sterk concept ontstaat.

 

Deze creatie met allemaal verschillende bromelia’s is gewoon lekker makkelijk, je creëert snel veel volume en je wordt er ook nog eens heel vrolijk van! De glazen vaas die je ziet is eigenlijk een omgekeerde glazen, hele retro, lampenkap. De bromelia’s die er in zitten zijn lekker gemixt dus met verschillende structuren en kleuren creëer je mooie, speelse diepte in je arrangement. In dit arrangement zitten bijvoorbeeld; Guzmania, Vriesea en Tillansia

 

Comment Section

3 reacties op “Video: Leuke dingen maken in de Bromelia kassen


Door Marie-Jeanne op 29 augustus 2015

Hé Nelleke dat is inderdaad zeer mooi en lijkt simpel maar Je moet de planten toch goed plaatsen om te kunnen voorzien van water.
En dat met een lamp Super.


Door Nelleke op 1 september 2015

Ja dat heb je goed gezien! Gelukkig zijn bromelia’s ook makkelijk water te geven!


Door Yvonne op 19 september 2015

I don’t know what it said, but I love this idea!! I’m dangerous with a hot glue gun and probably glue myself to stuff.

Yvonne

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.