Leuke FLEXA workshop met DE trendkleur van 2016: Oker Goud
06 oktober 2015 

Leuke FLEXA workshop met DE trendkleur van 2016: Oker Goud

Tijdens een inspirerend weekend van Meet the Bloggers heb ik een kleur/Graphic Art workshop gedaan van Flexa. We kregen een canvasdoek verschillende diktes tape, kleurstaaltjes, kwasten en natuurlijk mooie verf kleuren. Eén daarvan was oker goud, de trend kleur van 2016. Een prachtige warme kleur met verrassend veel mogelijkheden (heb ik later ontdekt).

Eerlijk gezegd was ik niet direct gecharmeerd van de kleur Oker Goud maar dat is voornamelijk omdat ik ‘m nergens terug zag komen in ons interieur. Toen Marij Hessel (kleur stylist van Flexa) ons vertelde dat we de kleur moesten gebruiken in het schilderij vond ik dat wel een uitdaging, want je wil toch iets maken wat je in huis zou kunnen hangen. Daarom besloot ik kleine vlakken oker goud te gebruiken, een paar vlakken metalic goud, donker bruin, zwart, de donker- en lichtroze tinten kregen de overhand voor… wie weet wie 🙂 Een mooi warm kleurenpalet waar ik echt blij van werd.

Met de verschillende diktes van tape konden we de lijnen uitzetten en de vakken inkleuren. Een super leuke en makkelijke manier om een abstract schilderij te maken. En ik vind m’n Graphic Artwork serieus goed gelukt!

Voor je gemak heb ik hieronder de stappen uitgeschreven zodat je misschien thuis ook zo’n gaaf abstract schilderij kan maken. Natuurlijk in de kleuren die bij je passen EN ik zou je daarbij willen uitdagen ook wat onverwachte kleur combinaties te gebruiken, Flexa heeft prachtige kleuren die je wellicht inspireren. Ondanks ik in eerste instantie wat weerstand had tegen het oker goud heb ik er nu toch veel liefde voor en zie ik de mogelijkheden!

  1. Zoek een mooi kleurenpalet bij elkaar
  2. Leg je canvas doek, het tape, en kwasten klaar
  3. Maak met verschillende diktes tape rechte en diagonale lijnen
  4. Kleur de vlakken in met verschillende kleuren verf
  5. Trek voorzichtig de tape los van het canvas
  6. Laat de verf goed drogen
  7. Doe er wat leuks mee!

Foto’s van de workshop:

Natuurlijk heb ik er thuis een lekker sfeertje van gemaakt met een lampionnetje wat we van Flexa hebben gekregen na de workshop. Deze heb ik lekker eigenwijs als bloemenvaasje omgetoverd! Super simpel hoor, gewoon een glas erin gezet waar de lampion op kan blijven hangen. Vaasje gevuld met leuke bloemetjes en voila! Daar word je toch blij van!

Ohja de mooie prints die je op de foto ziet heb ik op de VT Wonen & Design beurs gekocht bij BY ZENZ superleuke homestore met webshop!

 

Over de schrijver
Marie-Jeanne
Door

Marie-Jeanne

op 22 Oct 2015

Dat hebt U weer super gedaan zoals altijd. Mooi schilderij en de Bloemen maken het plaatje helemaal af. Een echt Kunstwerk. Bedankt Nelleke.

Nelleke
Door

Nelleke

op 23 Oct 2015

Dankjewel Marie-Jeanne! Was ook heel leuk om te doen!

Marian
Door

Marian

op 23 Oct 2015

Dat ziet er mooi uit, dit ga ik ook eens proberen, lijkt me leuk om te doen. Bedankt Nelleke.....ennn ik hoop dat alles goed gaat met je. Hartelijke groet marian

Nelleke
Door

Nelleke

op 27 Oct 2015

Jaaa alles gaat goed met ons, dankje! Ben benieuwd Marian!

Dukke Jellema
Door

Dukke Jellema

op 24 Oct 2015

Hallo Nelleke, Dank je wel voor je leuke mail! Fijn ,dat het goed met je gaat. Jij bent echt wel van de krea Bea,een geweldige uitdaging,maar je hebt het maar weer gedaan en hoe....,, De kleuren zijn heel mooi en dan het bloemstuk erbij ! Ik ga het morgen es proberen en werk het dan volgende week uit met de kinderen op school, hoe dat zie ik dan wel,ik denk niet direct op canvas,je hoort ervan.. Groetjes Dukke

Nelleke
Door

Nelleke

op 27 Oct 2015

Hi Dukke, wat leuk zoiets te doen met de kids op school! ben erg benieuwd!

Reactie plaatsen