Page content

Livestream van de TweetJam ging goed!!

article content

Livestream van de TweetJam ging goed!!

De vijfde Floral TweetJam was heel anders dan de voorgaande TweetJams. Wat we afgelopen vrijdag hebben neer gezet is iets unieks in wereld. Dat klinkt heel wat, en serieus denk ik dat niemand anders dit ooit in z’n hoofd heeft gehaald om uit te werken. TweetJams opzich worden wel vaker gedaan. Online livestreams met een camera en een microfoon. Zo deden wij dat ook voorheen. Lekker spontaan maar ook zeker rommelig en soms moeilijk te volgen.

Deze keer hadden we vijf vaste camera’s en één meeloop camera. Pim en ik hadden afgewisseld steeds de microfoon om bij de designers langs te gaan en hun voorgang te bekijken. Ook hadden deze keer een chefstable waarbij twee top designers aan de gang gingen. Zij kregen een camera op zich die hen de hele tijd volgde in hun creatieproces. Yuri de chef-kok had ook een eigen plek en maakte heerlijke gerechtjes in Big Green Egg BBQ’s.

De setting van de tweetjam was wederom bij ons in het oude legermuseum. Een prachtige sfeervolle ruimte die met een beetje aankleding niet veel meer nodig heeft.  Zo had ik twee mooie chesterfield banken op de kop getikt, en was er een toffe interieurwinkel in Delft ‘SevenDays’ die twee tapijten en een mooie lamp voor ons te leen hadden.De Floral TweetJam wordt mede mogelijk gemaakt door al onze leden van FlowerFactor. Dat zijn kwekers en groothandelaren van bloemen en planten en leveranciers van alles dat bloemisten nodig hebben.

De designers konden maken wat ze wilden met heel veel materiaal. Iedereen ging lekker aan de slag. Mijn moeder was er deze keer voor het eerst ook bij. Mooi om te zien hoeveel energie ze krijgt van zo’n evenement, lekker even uit haar dagelijkse ding!

Ook hadden we drie speciale gasten op de bank, een imker met 5000 bijen, de top man van Bloembureau Holland en Jan van Doesburg een top designer en historicus op het gebied van bloemsierkunst. Allemaal interessante mensen met een mooi verhaal. Naast deze speciale gasten hadden we ook tijd om een aantal kwekers uit te nodigen op de bank. zo hadden we de dames van de Bromelia groep en waterdrinker (plantengroothandel) voor een gesprek over planten en hoe onmisbaar ze zijn bij ons in huis. Ze doen zelfs wetenschappelijk onderzoek naar de werking van planten in klaslokalen (heel interessant). We hadden een Helleborus kweker en Bloombites op de bank, een vermakelijk gesprek over het eten van bloemen en prachtige Helleborus die steeds lander te verkrijgen zijn en wel als snijbloem! Het laatste duo op de bank waren de kwekers en broeiers van gerbera’s en chrysanten. Leuke jonge mensen die vol ambitie en plannen zijn.

Het was voor mij een intensieve week geweest. Voor het eerst zo’n live productie doen en voorbereiden had ik nooit eerder gedaan. En wie bedenkt dat ook van een bloemenmeisje! Stap voor stap en goed vooruitkijken heb ik steeds gedaan en toch voorzie je niet alles wat gedaan moest worden. Ik heb heel veel geleerd van alles dat goed ging en zeker ook van de dingen die de volgende keer beter kunnen. Tijd voor spanning heb ik bijna niet gehad, ja heel even 5 minuten voor dat we live gingen. Pim en ik zaten alvast klaar, we kijken elkaar aan en ik zeg “Holymoly daar gaan we!”

Alles is ineens anders als de camera’s draaien, ook al ben ik heel wat gewend. Dat je een live uitzending doet maakt het allemaal anders. Niks knippen en plakken of zinnen opnieuw zeggen of nadenken over je woorden… Toch was ik heel erg in mijn element, kon ik leuke gesprekken voeren en hielden we ons goed aan de regie. Misschien heb je afgelopen vrijdag even kunnen kijken anders hebben we vrij binnenkort een aantal leuke films in ieder geval van de interviews en een compilage van de dag om terug te kijken. Want hoe leuk de drie uur livestream ook was drie uur terug kijken is heel veel!

Wel heb ik al heel wat foto’s om te laten zien, gemaakt door onze eigen fotograaf Nico Alsemgeest!

Comment Section

5 reacties op “Livestream van de TweetJam ging goed!!Door Nelleke op 28 juni 2015

Dankjewel!!


Door Marlies Senden op 24 juni 2015

Super !! Coool !!


Door Nelleke op 28 juni 2015

🙂


Door louis bouman op 27 juni 2015

Beste Nelleke,
Wat leuk dat je ook bij kwekers op bezoek gaat.
Wij nodigen jou van harte uit om bij ons op de kwekerij te zien wat wij met anthuriums doen.
Neem alvast een kijkje op onze website en met name bij het onderdeel ‘de winkel”.
Veel kijkplezier en graag tot ziens.
Groetjes Louis en Nel

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.