Page content

Lonely Bouquets maken in Amsterdam met Emily

article content

Lonely Bouquets maken in Amsterdam met Emily

Emily en ik gingen gister Lonely Bouquets maken in Amsterdam en hebben deze her en der neer gezet voor totale vreemdelingen om te vinden en mee naar huis te nemen. Emily had een emmertje bloemen mee uit haar eigen tuin en samen hebben we op de Dam in Amsterdam boeketjes zitten maken en ontzettend zitten kletsen over onze wederzijdse passie: BLOEMEN!!

Zoals mensen lekker kunnen jammen en muziek maken op straat zo hebben wij boeketjes gemaakt en mensen vermaakt. In Amsterdam kan het allemaal en word je niet gek aangekeken. Wel merk je dat mensen nieuwsgierig zijn naar wat je aan het doen bent. Ik geloof niet dat het zo vaak gebeurt dat mensen op straat boeketjes aan het maken zijn.

Lonely Bouquets maken in Amsterdam was echt te gek!Lonely Bouquet maken in Amsterdam

Thuis had ik a een klein boeketje gemaakt en mee op reis genomen richting Amsterdam. Ik wist nog niet waar ik ‘m achter zou laten en uiteindelijk heb ik ‘m samen met Emily op het CS Amsterdam op een bankje achter gelaten. Wij zijn zelf een paar meter verderop gaan staan waar we het boeketje nog net in de gaten konden houden. Misschien 10 minuten later was er een vrouw erg geinteresseerd, zij heeft alles eens goed staan bekijken en heeft het boeketje mee genomen de tram in! Super leuk om te zien, ik heb gemerkt dat ik het echt geweldig vond dat iemand die ik niet ken wel blij word van iets wat ik gegeven heb. Ik geloof dat geven bijdraagt aan je geluksgevoel!!

De boeketjes die we op de Dam hebben gemaakt hebben we op een bankje gezet tegenover een café, op de trappen bij de Albert Heijn en langs de singel op een meterkast. Ergens wel jammer dat we niet bij allemaal hebben kunnen zien wie de boeketjes mee genomen hebben maar als je dat wilt doen dam mag je er echt wel uren voor uittrekken. Er zijn namelijk ook mensen die wel nieuwsgierig zijn maar het niet mee willen, of zich schamen het op te pakken en mee te nemen.

Making of a lonely bouquet

Daar staat een Lonely Bouquet

We hadden de ‘take me’ tags oftewel de ‘neem me mee’ labels eraan gehangen zodat mensen ook weten dat het ok is om de bloemen mee te nemen. Nu maar hopen dat mensen die de boeketjes gevonden hebben een berichtje achterlaten bij Emily. Niet dat het moet maar dat is natuurlijk wel heel leuk!

Tekst voor op het kaartje:

“The Lonely Bouquet

AUB Neem me mee!
Ik ben op zoek naar een goed thuis… misschien bij U of bij een vriend(in)?
Als U blij bent mij te hebben gevonden, laat mijn bloemen buddies het weten:
w w w . f a c e b o o k . c o m /T h e L o n e l y B o u q u e t
of
mijn e-mail adress (Emily@fleuropean.com) of uw e-mail adress”

Aanstaande zondag 30 juni is het de Internationale Lonely Bouquet Day. We willen daarmee iedereen uitnodigen en aanmoedigen om ook een of meerder boeketjes te plaatsten bij jou in de buurt, of maak er net als wij een leuke dag van met vriendinnen in een andere plaats en doe iets wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen!

Dit is een geinig filmpje van Emily en mij op de Dam en Emily in Actie!

 

Comment Section

16 reacties op “Lonely Bouquets maken in Amsterdam met Emily


Door Jenny op 27 juni 2013

Leuke actie zeg, Nelleke en Emily! 😀Door mieke op 28 juni 2013

wat een leuke iedee

bloemen houden van mensen

groet mieke


Door Francien van der Waerden op 28 juni 2013

Heel leuk en gezellig, maar alweer in Amsterdam. .Doe eens iets in het zuiden. Gr. Fr.


Door Nelleke op 29 juni 2013

Hoi Francien,

Emily woont in de buurt van Limburg, zij zet daar geregeld boeketjes neer!! 🙂 Wij hebben voor deze gelegenheid en opnames wat centraler afgesproken in Amsterdam. Maar een Lonely Bouquet kun je overal neerzetten wanneer je wilt! Doe je mee??


Door Samantha Stevens op 28 juni 2013

Hallo Nelleke ,
Ik vind dit een super leuk initiatief *Momenteel zit ik in volle verhuis en kan daar niet aan deelnemen.
Later als het allemaal achter de rug zou ik dit wel eens willen proberen hier in mijn dorp **
Maar wat ik al meer dan 20 jaar doe , is met Allerheiligen extra bloemstukjes maken die ik dan op eenzame verlaten , vervallen graven zet , zo fleur ik deze toch wat op …op deze speciale dag !
Een mens staat daar niet bij stil hoeveel verlaten graven er zijn waar niemand meer naar omkijkt !
Ik zie er telkens ontzettend naar uit om je volgende mail te ontvangen en te zien wat je dan gepresteerd hebt , en ik maak je stukken telkens na niet altijd met dezelfde samenstelling van bloemen maar het eind resultaat is hetzelfde **
Doe zo voort Nelleke ..het is allemaal zeer leerrijk wat je maakt en luchtig*
Bedankt en tot de volgende mail*
Groetjes vanuit Belgie ( 3020 Herent )
Samantha***


Door Nelleke op 29 juni 2013

Wat mooi dat je dat doet Samantha! Veel succes met verhuizen!


Door José op 28 juni 2013

Wat ben je toch een heerlijk mens 🙂
Super leuk


Door linyweustink op 29 juni 2013

wat een geweldig idee van jullie ik geef ook wel eens een bloemetje weg die het heel moeilijk hebben.iedereen doet dat op zijn eigen manier.groetjes liny.Door louisa op 29 juni 2013

Dank dat jullie mensen blij maken. Zelf doe ik dat ook voor mensen die het even niet zien zitten of het moeilijk hebben. Door jullie word ik heel blij.


Door Nelleke op 2 juli 2013

Bedankt voor je berichtje Louisa, Wij worden ook blij van jou dat je mensen helpt opvrolijken!!


Door els bender op 29 juni 2013

o wat leuk en dan op de dam. leuker kan het niet.
we moeten dit met ons allen in ere houden.
ondanks morgen vol programma. probeer ik toch ee n boeketje temaken.
is 30 juni ieder jaar lonely bouquets dag ?


Door Nelleke op 2 juli 2013

Hoi Els,
Volgend jaar is het op 29 juni. Zeg maar de laatste zondag van Juni!

Maarre elke dag mag een lonely bouquet dag zijn hoor 😉
Was het nog gelukt een boeketje te maken?

Grt, Nelleke


Door yvonne op 2 juli 2013

Hallo Nelleke,
Wat een leuk idee, daar wordt je toch helemaal vrolijk van.


Door linakuipers op 8 juli 2013

Hoi Nelleke
wat ben je toch en heerlijk mens om zo eenvoudig en boeketje temaken
en de mensen blij te maken
Ik zit zelf in de zorg en ook ik breng af en toe ook en bloementje aan de mens die eenzaam zijn
en dan dikke glimlach daar doen we ook voor
geweldig Nelleke
groetjes van lina

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.