Page content

article content

Maak een leuk bloemstuk met bolletjes!

Bloemstuk met bolletjesMaak een leuk bloemstuk met bolletjes en je kunt er zo weken plezier van hebben! Ik vind bolletjes ook al erg leuk als ze nog niet bloeien. Je kunt elke dag de groei en ontwikkeling zien van zo’n bloem, van het groene blad en het ontluiken van de bloem naar bloeien in volle glorie en het langzaam afsterven. Een prachtig proces waar je vaak meer dan de helft van mis wanneer de bolletjes gewoon in de tuin staan. Dan zie je ze vaak ineens open en denk je ‘goh, wat mooi’ en voor je het weet zijn ze alweer weg.

Wanneer je deze website een beetje door bladert zie je vele voorbeelden en inspiratie waarin bolletjes en bolbloemen zijn gebruikt een aantal voorbeelden zijn: Bloemschikken in het voorjaar,  Voorjaarscreaties. In dit voorbeeld weer een heel ander idee voor een bloemstuk met bolletjes. Wat ook erg leuk is aan deze creatie is dat de basis meerdere keren te gebruiken is. Dus als je bolletjes op zijn en je hebt geen zin weer het zelfde te maken dan kun je er ook een andere draai aangeven.

Bloemstuk met bolletjes

Hoe maak je nu zo’n bloemstuk? Ik denk dat je met deze tips net het verschil maakt van het wel of niet slagen van je bloemstuk! Wanneer je de schaal wilt vullen met kussentjesmos leg je eerst een paar stukken steekschuim op de schaal. Hierdoor krijg je een bergje EN stevigheid voor wanneer je wat wilt bevestigen op het mos.

In dit bloemstukje zijn twee verschillende soorten bolgewassen gebruikt; een Narcis ‘Bridal Crown’ en Muscari oftewel blauwendruifjes. In de bolletjes is een stokje geprikt, doe dit met beleid en gericht! Probeer nooit dwars door de bol heen te prikken maar in de zijkanten daar kan het geen kwaad voor de bloem. Prik de bollen kris kras over het mos in het steekschuim.

Geef een andere draai aan je bloemstuk met bolletjes

Hieronder zie je hoe ik de basis van het mos heb bewaard en dat daar een heel andere opmaak op heb gemaakt. Dit bloemstuk is versierd met krultakken en foambladeren, deze zijn ook vastgeprikt met dikke ijderdraad (poken). Er zijn er Alliumbollen op het mos gelegd. De steekbuisjes van plastic zijn gevuld met Ornithogalum bloemen en het geheel is nog wat aangekleed met zijde bloesemtakken.

Het resultaat is weer heel anders! Leuk of leuk?! 🙂

Andere opmaak, zelfde basisBloemschikken met bolletjes

Comment Section

5 reacties op “Maak een leuk bloemstuk met bolletjes!


Door janny mulder op 10 februari 2013

het ziet er weer geweldig uit ,leuke binnenkomer
om alvast de lente binnen te laten

de andere bloemstukken voor de vergaderuimte,s
(in blad pook )zijn (ook)meesterstukken
groet van janny mulder uit ruinen


Door lucy op 10 februari 2013

Heel leuk om met bolletjes te werken maar ik werk liever met bloemen wat in het blad pook staat vind ik meer wat ik zelf leuk vind en dus meer mijn smaak.

groetjes van Lucy


Door S klomp op 11 februari 2013

mooie bloemstukken met leuke idieetjes.
groetjes Sjan.


Door Merita op 13 april 2013

Tjee Nelleke, wat maak jij prachtige dingen, goed voor mijn inspiratie!!
Geef jij ook leswagen, workshops?


Door Nelleke op 24 april 2013

Hoi Merita,

Nog niet 🙂 Heb wel een aantal DVD’s zodat je thuis les kunt volgen!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.