Page content

Mijn PlantGang in de keuken!

article content

Mijn PlantGang in de keuken!

Ik houd ontzettend van koken! Wanneer we eters krijgen kan ik al dagen bezig zijn met het bedenken van gerechten. Hoe ik de gasten kan verassen met originele hapjes en verrassende combinaties of ingrediënten. We hebben ook al een paar jaar een moestuin waar we ontzettend veel plezier aan hebben. Het bijhouden is best een klus maar de rijkdom om verse groente te plukken en dezelfde avond te eten is enorm! En helemaal trots wanneer andere mensen ook onze kruiden en groentes kunnen mee eten.

Verse kruiden in de keuken is voor mij ook zo’n rijkdom. Een aantal kruiden staan netjes in een potje en andere kruiden groeien weelderig in de tuin en staan voor mijn gemak binnen handbereik en netjes schuin afgesneden op een vaasje (ik blijf een bloemist he!). Ik heb eer ook een peperplantje bij staan, die heb ik laatst gekregen en maak daar veel gebruik van. Nu heb ik de zaadjes verzameld en laat ik ze goed drogen in de zon. Hopelijk volgend jaar weer peperplantjes!

Ook al zijn de kruiden om te gebruiken toch wil ik dat het er dan ook weer mooi uitziet,! Dus leuk in terracotta potjes op steigerhouten planken tegen onze gek gele muur. Een paar mooie kookboeken erbij, een aantal flessen en mooie stukjes hout en de keuken ‘plantgang’ is compleet.

Ik vraag me ook wel af of jij ook zo’n soort verse kruiden plank hebt of misschien alles in de vensterbank? En moet het er dan ook leuk uitzien of ben je meer van het praktische/functionele (wat in mijn beleving overigens prima samen kan)?

Comment Section

0 reacties op “Mijn PlantGang in de keuken!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.