Page content

Mooi bloemstukje maken

BloemstukIn dit blogbericht vindt je een leuk idee voor een mooi bloemstukje. Deze heb ik van de week gemaakt voor Hahakobo. Eerlijk gezegd begreep ik niet helemaal waarvoor het precies was maar ze had het over een fotoshoot voor bruidswerk oid... toch jammer die taalbarrière. Maar dat maakt voor nu ook niet uit, als zij maar blij waren met mijn creatie en als jij maar inspiratie krijgt ook zoiets moois te maken!

Dit bloemstuk is gemaakt op een lage zwarte schaal met steekschuim dat iets rond is gesneden. Monstera blad (ander blad is ook oké) dekt het steekschuim voor het grootste deel. Knip allemaal takken met een doorsnee van 3 tot 7 cm (is geen makkelijk klusje wanneer je niet de juiste gereedschappen hebt) of vindt ergens kleine stukjes/stronkjes hout. Sla hier stevig ijzerdraad omheen zodat het makkelijk in het steekschuim te bevestigen is.

Je maakt als het ware een bol van stukjes en stronkjes hout, laat de bovenkant een beetje open daar komen straks de bloemen in een bol, steek er lekker veel takken in. De bloemen bovenin zijn Hortensia, Roos en Dahlia, de Calla bloemen gaan subtiel mee in de rondingen van het bloemstuk. De ranken die gebruikt zijn zie je veel in Japan en heb tot nu toe nog niet kunnen achterhalen wat het precies is. Ik vind die ranken fantastisch en werk er het liefst de hele tijd mee! In dit bloemstuk heeft het een mooie subtiele finishing touch!

Laat me weten wat je ervan vindt en wanneer je er mee aan de slag gaat vind ik het erg leuk foto's van je te ontvangen, wie weet zet ik ze gewoon bij dit blogbericht! De kleuren van dit bloemstuk zijn wit groen maar met al dat hout is het ook prachtig in de herfst kleuren of maak de combinatie van het ruige, stoere hout met fragiele, lieve, roze bloemen.

Werkt altijd goed zo'n mooi bloemstukje!

Mooi bloemstuk gemaakt

Bloemstuk met houtjes

Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.

Comment Section

4 reacties op “Mooi bloemstukje maken


Door alex van haaster op 13 oktober 2012

Ik zeg:

Alweer een mooie creatie!
Benieuwd naar de naam van de onbekende ranken...

Gr.Alex


Door Nannie op 19 oktober 2012

Prachtig dit witte stuk en de takjes vind ik helemaal leuk eronder want ik werk zelf ook graag met takken.

Groetjes,

Nannie


Door froukje op 23 november 2012

Ja ,Nelleke erg mooi,mooikleurgebruik ,van genoten ,dank je


Door marian beerlage op 30 december 2012

hoi nelleke ook voor jou een liefdevol 2013 samen met je liefde van je leven zo zie je maar weer het leven begint bij dertig verder wil ik je bedanken voor alle bloemen tips

groetjes marian beerlage

Plaats een reactie


*