Page content

Video – Leuke nazomerse creatie

article content

Video – Leuke nazomerse creatie

Eigenlijk best wel eenvoudig hoor, deze leuke nazomerse creatie! Misschien heb je mooi materiaal in je tuin. Mooie gedroogde zaaddozen, Dahlia’s, Hortensia’s en andere laatbloeiers kun je prima gebruiken in deze creatie. En anders kun je altijd nog je bloemen halen in de bloemenwinkel!

Misschien moet je daar sowieso wel heen om wat benodigde materialen te halen. De ijzeren pin op het standaard bijvoorbeeld is iets waar de meeste bloemisten je wel mee kunnen helpen. Het is niet heel goedkoop maar je kan ‘m keer op keer gebruiken. Als je over een tijdje uitgekeken bent op deze nazomerse creatie dan kun je er bijvoorbeeld een mooi object op maken met een dikke houten knoest of iets dergelijks.

In deze video maak ik vier dikke glazen steekbuizen vast aan de pin. Dit word mooi omwikkeld met verschillende linten en gevuld met water. Nu is het eigenlijk gewoon een bloemenvaas alleen met 4 openingen en kan je er in doen wat je wilt. Om het geheel iets gekker te maken heb ik gedroogde Ammi Majus bloemen onderste boven tegen de buiten kant van de glaasjes aan geplaatst. Dit geeft later houvast aan de bloemen aan de bovenkant en het zorgt ervoor dat de twee werelden van de vaasjes en de bloemen bij elkaar komen tot één geheel.

Ik heb gekozen voor roze, paarse en blauw tinten in de bloemen. De gedroogde bloemen en orchideeën wortelen geven het geheel een nazomers misschien wel romantisch gevoel. Ik hou ervan!

De bloemen die ik onder andere heb gebruikt zijn Alliums, Monnikskappen, Gerbera’s, Anthuriums, Dahlia’s, zaaddozen van juffertjes, gedroogde Ammi Majus bloemen en wat verschillende grassen en natuurlijk de orchideeën wortels.

Ga jij hier thuis mee aan de gang? Laat je me weten hoe het ging?

Comment Section

3 reacties op “Video – Leuke nazomerse creatie


Door Janny Kos op 26 september 2015

Hoi Nelleke,
Dit was weer heel inspirerend hoe ik met de uitgebloeide bloemen iets extra’s kan maken.
Hartelijk dank en tot horens.
Groeten Janny


Door elsbender op 29 september 2015

IK vindt dit heel leuk Ga het maken
Gaat het goed met je .
gr Els


Door Mieke op 8 november 2015

Hoi hoi ,
Heb de eerste 2video’s goed bekeken en vind het geweldig om te zien hoe makkelijk jij dat doet …ik bewaar deze video’s en ga er beslist gebruik van maken !

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.