Video - Prachtig en kunstzinnig object met Phalaenopsis orchidee
22 oktober 2015 

Video - Prachtig en kunstzinnig object met Phalaenopsis orchidee

Follow my blog with Bloglovin

Een bloemstuk kan ik het niet noemen het is echt een object met Phalaenopsis orchidee. Het is bijna een kunststuk. Maar het maken van dit object was weer zo eenvoudig dat het bijna geen kunst te noemen is… En het idee ja dat komt tot je of het ontstaat zoals in dit geval.

Ik had dit object namelijk iets anders in mijn hoofd toe ik er aan begon en gaande weg realiseerde ik mij dat dat niet de stevigste manier was om het object te late staan. Dus een beetje spelen met de stand van het stuk hout en hoe ik de stokken er in zou zetten deed wonderen.

Bekijk de video van het object met Phalaenopsis orchidee gemaakt bij Flower Factor:

Het hout dat ik hier gebruikt heb is super gaaf en zo bijzonder dat ik helaas niet goed weet hoe het heet. We noemen het wel eens olifanten hout omdat het vaak hele grote stukken zijn en een beetje lobbig. Maar het hout is weer zo licht dat dat met een olifant weer niet te vergelijken is. Het maakt eigenlijk ook niet uit wat voor hout je gebruikt als je er maar gaatjes in kan boren en stokjes doorheen kan steken!

De zwaarte kracht en plaatsing van de stokjes zorgen hoe dan ook dat alles blijst staan en zitten! De orchideeën staan in steekbuisjes omwikkeld met het zelfde touw als wat een beetje door het object gekruld is. Hierdoor hebben de bloemen lekker te drinken en kun je ze makkelijk vervangen als de bloemen na een tijdje op zijn.

Vindt jij zoiets leuk om te maken? Ga je het ook doen? Ik ben benieuwd en een foto opsturen mag altijd, dan zet ik ‘m er misschien wel bij!

 

Follow my blog with Bloglovin

Over de schrijver
Marie-Jeanne
Door

Marie-Jeanne

op 22 Oct 2015

Dikke proficiat Nelleke dat is super gedaan, het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Ga het proberen als ik een mooi stuk hout vind. Alvast Hartelijk bedankt.

Nelleke
Door

Nelleke

op 23 Oct 2015

Super leuk Marie-Jeanne, ik ben dan heel benieuwd naar het resultaat!!

Marlies Senden
Door

Marlies Senden

op 22 Oct 2015

Machtig mooi !!!

Nelleke
Door

Nelleke

op 23 Oct 2015

:-)

gerdien gerdien380@gmail.com
Door

gerdien gerdien380@gmail.com

op 23 Oct 2015

Ik vind het leuk en origineel

Reactie plaatsen