Page content

article content

Kom alvast in ‘OranjeSferen’ met deze bloemen in vaasjes

Oranje bloemen in vaasjesVeel oranje bloemen in vaasjes geven (of de bloemen het nu willen of niet) Koninklijke OranjeSferen. En dat is helemaal leuk want Koninginnedag (30 april) en straks Koningsdag in Nederland is een groot feest! Hierbij gaat het grote deel van de mensen oranje gekleed de straat op, en gaat gezellige dingen doen. Van fiets- en wandeltochten tot markten en feestjes in de kroegen en op straat.

Deze keer wordt een hele speciale Koninginnedag omdat Willem-Alexander die dag ook wordt ingehuldigd als nieuwe koning van Nederland en Beatrix treed terug. Daarna zal koningsdag op de verjaardag van Willem-Alexander plaatsvinden dat is op 27 april. Omdat het zo’n speciale dag wordt leeft het ontzettend in Nederland. Vele etalages worden oranje, je kan overal oranje accessoires komen om jezelf mee te versieren en extra oranje bloemen zijn in de aanmaak.

Over een klein tijdje, ongeveer een week voor de grote dag, komen we met hele leuke echte Koninginnedag inspiratie maar om nu alvast een beetje in de stemming te komen heb ik van de week deze vaasjes gemaakt. Die heel leuk zijn met z’n allen op een schaal zoals het voorbeeld. Of her en der los in huis of met z’n tweeën bij elkaar!

Bloemen in vaasjes

Het basis principe is heel eenvoudig met de vaasjes. Je doet van alle verschillende bloemen één bloem in een vaasje en dat zou al genoeg kunnen zijn. De truc is alleen dat je de bloemen in vaasjes op zo’n manier schikt dat alle bloemen te hun recht komen en niet in de weg zullen zitten voor andere bloemen. Daarbij staan er ook schattige vogeltjes op stok die de vaasjes met bloemen net even een eigen dingetje geven, een grapje. De vogeltjes staan op pitriet dat ik met wikkeldraad aan elkaar heb bevestigd zodat er een rekje ontstaat. De vogels hebben een ijzerdraadje om de pootjes om vast te blijven staan.

De bloemen die gebruikt zijn:
– Oranje Lelie
– Oranje dubbele gerbera
– Eremurus, voornamelijk oranje met een beetje geel
– Oranje en gele Ranonkel
– Craspedia, geel drumstick

En dat allemaal maal 4!

Leuke oranje bloemenBloemen in vaasjes

Comment Section

6 reacties op “Kom alvast in ‘OranjeSferen’ met deze bloemen in vaasjes


Door nadine op 12 april 2013

Ik wens je een leuke en zonnige reis.
Toevallig heb ik met een vriendin een paar dagen Nederland geboekt in de week van de kroonwisseling!
Het bloemstuk met de voorjaarsbollen komt dit weekend zeker op mijn tafel te staan.Ik vind het super!
Groetjes,

Nadine


Door Nelleke op 22 april 2013

Hoi Nadine,

Wat leuk dat je dat gaat doen! Het zal een groot feest worden meer dan ooit te voren! 🙂


Door Nellie op 12 april 2013

Heel fijne vakantie en veel plezier


Door gerda soule op 14 april 2013

geniet iedere dag van jullie vakantie en bedankt voor de leuke “oranje vaasjes”, die snel gemaakt kunnen worden.

Gerda Soule


Door els bender op 15 april 2013

leuk die combinatie van oranje bloemen.
fijne vacantie.
groetjes


Door Nelleke op 22 april 2013

Bedankt voor de vakantie wensen, dames! We hebben een heerlijke week gehad en nu weer lekker mijn bloemetjes in duiken!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.