Overdosis Inspiratie

 

Inspiratie uit een boek ‘Opweg naar de Top van Robin Sharma’:

“De volgende sterke gedachte wil ik je graag meegeven: om gelukkig te zijn hebben mensen in hun leven behoefte aan iets mysterieus. Als het leven vlak en saai is, vinden we het niet leuk. Mooie ontwerpen dragen bij aan dat mysterieuze. Ze maken het leven interessant. Ze leggen verbinding met de kunstenaar die in ons allemaal woont. We zijn verrast. En is het verrassen van mensen niet een van de voornaamste doelen van zaken doen en een buiten gewoon leven opbouwen?”

Bloemsierkunstenaars maken ook zeker het leven mooier. Met mooie creaties, bijzondere vormgevingen en werken met de meest intense kleur combinaties en uitheemse bloemen/materialen. Wij dragen dan ook zeker een steentje bij aan het mysterieuze dat het leven zo leuk maakt.

Kijk maar eens naar Menno KroonTage Anderson – Rob Plattel

Ik laat mezelf ook graag inspirenen door kunstenaars, architecten en ontwerpers.

Een voorbeeld voor mij is Philippe Starck, hij heeft oa het Hudson Hotel aangepakt in New York City. Tijdens mijn verblijf en werk in NYC had ik het geluk daar wat bloemwerk te mogen bezorgen en zijn werk te bewonderen. Wil je een idee krijgen:

Klik hier: http://www.hudsonhotel.com en kijk bij Explore hotel.

Een andere ontwerper is Jan Taminiau hij is mode ontwerper en heeft weer een briljante show neer gezet tijdens de Amsterdam International Fashion Week.  Zie hier een YouTube video:  en kijk vooral het laatste deel van de video.

Ik kijk hiernaar omdat het Kunst is met een hoofdletter K. Het is Out of the Box denken. Het prikkelt je zintuigen om verder te kijken dan de gebaande paden.

Om dingen anders te doen als het gemiddelde en daardoor op te vallen. En Misschien nog wel het alle mooiste is dat je zelf mag weten of je het mooi vind of niet.  Je krijgt er een bepaald gevoel bij, je kan erover discussiëren en bewonderen of verafschuwen maar dat het iets met je doet is een ding dat zeker is. Alleen dat al zorgt voor een mysterie in het leven.

Iets wat het interessant maakt is de gedachte; hoe bedenkt iemand zoiets en wat wil de kunstenaar of ontwerper hier mee zeggen? Graag leer ik dan ook meer over de achtergrond van zo iemand om te ontdekken wat hem zo buiten gewoon maakt.

Dat triggerd me om echt te kijken naar alles; het leven, ieder persoon, de natuur, kunst, cultuur.

Het triggerd me ook om er zelf iets mee te doen tot hoever kan ik gaan, en hoe kan ik iets maken dat bewonderd word, dat mensen raakt, dat het leven van mensen mysterieuzer en dus interessanter maakt.

Sowieso maakt alleen al echt kijken het leven intenser en interessanter…

Over de schrijver
Marijke
Door

Marijke

op 29 Jan 2011

Hallo NellekeHeel mooi bloemstuk en ik ga het beslist een keertje maken.Groetjes Marijke

Vandersmissen Diane
Door

Vandersmissen Diane

op 01 Jul 2011

Veel respect voor je veelzijdigheid nelleke, een klein beetke ik. Je kunt zo genieten van zo veel mooie dingen. Bedankt voor al je reacties die je toont, ik geniet van alles wat je doorstuurd. Wij gaan nu met verlof wel een week of zes maar zou het spijtig vinden je mailtjes te moeten missen, dus blijf maar sturen ik zie ze later wel.

Nelleke
Door

Nelleke

op 02 Jul 2011

Hi Diane,Bedankt voor je compliment! Veel plezier tijdens jullie vakantie!Groetjes Nelleke

Reactie plaatsen