Page content

article content

Paasstuk maken met een ondergrond van takken

Paasstuk makenEen paasstuk maken met een ondergrond van takken. In dit artikel krijg je weer een overdosis aan inspiratie voor Pasen! Ik heb een beetje vals gespeeld en deze ondergrond kant en klaar gekocht. Het is een takken frame waarbij de takken schots en scheef aan elkaar bevestigd zo dat ze een mooie houvast creëren voor de steekbuisjes die er tussen komen.

Dit kun je natuurlijk ook zelf doen en dan ben je lekker een tijdje bezig. Misschien maak je de ondergrond dan wat organischer of rond. Mocht je geen idee hebben hoe je dat moet doen dan raad ik je aan opzoek te gaan naar een kant en klare later zal ik meer aandacht geven aan het maken van zo’n ondergrond.

In dit Paassstuk hebben we met gezellige kleuren gewerkt; oranje, geel, groen en lila. De lila lathyrus die je ziet zijn van zijde verder zijn de bloemen wel echt. Tussen de takken zit ook nog een beetje stro, groen schapenwol, vogels en veren. De anthuriums met hun flexibele stelen zijn gebogen en geven een apart effect aan het Paasstuk.

De bloemen in dit Paasstuk zijn: Gloriosa, Vanda geel, Anthurium mini goen

Paastuk met vrolijke kleuren

Paasstuk met takken ondergrond

 

 

 

 

.

Liever een roze Paasstuk maken??

Zo’n soort Paasstuk maken in andere kleuren kan natuurlijk ook! Neem dit roze paasstuk, lief vrolijk en nog steeds echt Pasen! Hier is het zelfde takken frame gebruikt. De steekbuisjes voor de bloemen klem je tussen de takken en vul je met water. Hier zijn veren tussen de takken gestoken (wat je ook kan doen zijn kapotte eierschalen verwerken).

Verder is hier gewerkt met Cloonet Ranonkels, Gerbera’s en Clematis. Ook hier mogen de vogeltjes niet ontbreken. Leuk dat je deze volgeltjes ook in alle kleuren kan krijgen zodat je altijd bij je creatie passen!

Zelfde paasstuk maken met roze kleuren

Mooi Paasstuk

 

 

 

 

.

Bloemstuk gemaakt door team Dille

Comment Section

1 reactie op “Paasstuk maken met een ondergrond van takken


Door an v. d.schee op 29 maart 2013

ik vind de paasstukjes geweldig.
ik ga die met die takjes maken.
groetjes van An.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.