Page content

article content

Paasvaasjes; leuke creaties voor Pasen!

Leuke creaties voor PasenLeuke creaties voor Pasen is waar we in deze tijd geen genoeg van kunnen krijgen. Helemaal nu het aanstaande zondag al Pasen is en we druk bezig zijn met de voorbereidingen. Wat gaan we eten? Wie nodigen we uit of wie komen er allemaal? Wat staat er allemaal op de planning? Hoe decoreer ik mijn huis en welke bloemen wil ik daar bij?

Veel mensen halen vlak voor tijd de bloemen in huis, lekker vers! Maar bloemen staan na een paar dagen ook nog mooi en soms zelfs mooier. Daarom kun je best donderdag of vrijdag je bloemen al in huis halen kun je er alvast van genieten!

Twee leuke creaties voor PasenLeuk voor Pasen

Deze creaties kun je ook alle twee maken zodat je een leuke eenheid hebt met de bloemen in huis. Beide roze en een beetje dezelfde materialen en sfeer. De vogeltjes doen het bijzonder goed dit voorjaar! Dat de vaasjes anders zijn en toch bij elkaar passen komt doordat er een aantal dezelfde materialen gebruikt worden: Krultak, Ranonkel, roze vogel en natuurlijk de roze kleur van de bloemen.

Voor de hoge creatie zijn vier vaasjes bij elkaar gebonden met rubbertouw deze vaasjes hebben een opening voor twee maximaal drie bloemen per vaasje. Als eerste doe je de krultak in een opening en buig deze alvast speels rond en naar beneden. Daarna kun je de andere bloemen in de andere vaasjes zetten.

Paas Vaasjes gebundeld Voor de lage creatie hebben we een mat glazen vaasje. Hier buig je ook als eerste de kronkeltakken rondom het vaasje zet deze ook vast met rubbertouw om de rand. De bloemen steek je speels tussen de takken en laag op de vaas. Gebruik je een orchidee net als in het voorbeeld? Zet deze dan eerst op een steekbuisje met water en daarna tussen de bloemen.

In beide creaties zijn de vogels een erg leuk detail. Iets wat absoluut mag in deze tijd (ook al is het een beetje kitsch).

Comment Section

0 reacties op “Paasvaasjes; leuke creaties voor Pasen!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.