Page content

article content

Pim van den Akker bij TED – Inspirerende video

Pim van den Akker - Pim DesignedPim van den Akker – Groot bloemsierkunstenaar. Een paar weken geleden liet ik je al een TED video zien over de verleidingstactieken van bloemen. Vandaag hebben we een bloemsierkunstenaar op het toneel die al pratende voort een prachtig bloemstuk maakt (met een verrassend einde). Hij verteld zijn inspirerende verhaal met humor en je blijft kijken tot het einde.

In deze video heeft hij het over ‘never grow up’. Is het niet geweldig wanneer je het kinderlijke in jezelf naar boven kan blijven halen? Het maakt het leven een stuk interessanter wanneer je het leven kan beleven als een kind. Verwonder je over de dingen die je ziet, speel met de materialen die je tegen komt, ontdek de mogelijkheden en maak plezier. Ik kan me heel erg vinden in die gedachte gangen, neem daarbij andere mensen en het leven niet al te serieus.

In deze presentatie deelt hij zijn eigen mooie levenslessen over dat fouten maken alleen maar leermomenten zijn, dat hij zichzelf steeds wil blijven uitdagen, dat hij zijn dromen waar maakt etc. En dat allemaal terwijl hij een mooi bloemen arrangement op tafel zet (letterlijk) en een groot verrassingseffect voor creëert.

Hij heeft het over een simpele filosofie waarin hij zegt: Alles wat ik kan bedenken dat kan ik maken en dat kan ik creëren want anders zou ik er niet aan denken, geweldig! Het is een quote van Napoleon Hill die zei “What ever the mind of man can conceive and believe, it can achieve” met andere woorden “Wat het brein van de mens kan bedenken en geloven, dat kan het bereiken”.

Bekijk de video van Pim van den Akker en deel met ons wat jou wijze lessen zijn uit deze video!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6dH7-4IUwF8[/youtube]

PimDesigned.nl

Comment Section

8 reacties op “Pim van den Akker bij TED – Inspirerende video


Door Roeli de Boer op 5 april 2013

Prachtig bloemstuk. Heel origineel.
Maar hoe krijgen die bloemen water ?
gr. Roeli


Door Roeli de Boer op 5 april 2013

Prachtig bloemstuk.
Heel origineel.
Maar hoe krijgen die bloemen water.

gr. Roeli


Door Janny Haasakker op 5 april 2013

Deze film van Pim had ik nog niet gezien. Schitterend.


Door FROUKJE op 8 april 2013

OVERWELDIGEND ,WAT MOOI,DANK


Door Vanda op 8 april 2013

wat een eerlijkheid!
Zelfde vraag als hierboven; hoe krijgen de bloemen water?


Door Nelleke op 9 april 2013

Zowel onder als boven in de half ronde vorm zijn bakken voor steekschuim ingebouwd, in die bakken met steekschuim zal genoeg water zitten (en anders is dat makkelijk bij te gieten door de gaten).

Daarna is de hele vorm afgewerkt met plakken berk(bast) en zijn er vervolgens gaten in geboord. Steekschuim zorgt er mede voor dat de bloemen kaarsrecht blijven staan. Kunnen jullie wat met dit antwoord!?

Groetjes,
Nelleke


Door Esmee op 9 april 2013

Wauw, dit is inderdaad een inspirerende video van Pim van den Akker!

Wat voor wijze les ik uit deze video leer?
“De enige grenzen, zijn de grenzen die je zelf legt.”


Door Nelleke op 11 april 2013

Mooi Esmee, Wat goed dat je die les eruit haalt! Het is zo waar! Laat andere mensen maar zeggen wat willen, jij hebt de verantwoordelijkheid over jouw leven!!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.