Page content

Planten met bloemen gecombineerd – Urban Jungle Blog

article content

Planten met bloemen gecombineerd – Urban Jungle Blog

Planten met bloemen gecombineerd, dat was de opdracht voor deze keer van Urban Jungle Bloggers! Yay! Alleen planten zijn ook gaaf natuurlijk en zeker hoe zij de opdrachten steeds weer insteken. Maar nu met bloemen erbij is ook heel leuk. Dat betekend dat iedereen die mee doet aan de opdracht voor deze maand iets doet met bloemen! 

De mensen die hier aan mee doen zijn natuurlijk geen bloemisten maar wel mensen die houden van bloemen en planten. Zij vinden het leuk om daar foto’s van te maken en een stukje over te schrijven, net als ik ­čśë

Planten met bloemen gecombineerd in een stilleven

Ik heb deze keer geen uitbundige kleuren gebruikt maar een mooi ingetogen en stijlvol stilleven. Het plantje, de Crasulla verveeld mij niet. In tegendeel ik vindt ‘m ontzettend tof, super makkelijk te onderhouden en kan heeeeeeeeel oud worden! Jarenlang is ie gezien als oubollig maar die tijd is voorbij. Ik mijn beleving zijn alle planten weer hip als je ze maar op een leuke manier in je interieur weet te plaatsen!

De bloemen heb ik even bij mijn moeder geshopt (Dille Bloemen in Breezand) zij heeft allemaal losse bloemen en je kan kiezen wat je het mooist vindt. ik heb gekozen voor mooie elegante witte lelie, het speelse grijze blad  Artemisia, een mooie dubbel witte pompon gerbera en een witte Lysianthus. Voor dit stilleven heb ik ze heel puur en eenvoudig in een vaasje gezet die ik ooit gevonden heb op een rommelmarkt.

Het stukje hout met de veren verbonden aan een drietal pennen is een eigen creatie. Dat ku jij ook makkelijk zelf maken!

  1. Het houtje dat ik heb gebruikt is een aangespoeld houtje, heel goed gedroogd. Het kan natuurlijk elke stuk hout zijn wat je mooi vind als je het maar even goed laat drogen.
  2. Bepaal hoeveel pennen je in het houtje wilt steken en hoe lang je de pennen wilt
  3. Kies de veren die je mooi vindt en die mooi bij elkaar passen. Verbind met een stukje dun touw de veren stevig aan de pennen.
  4. Met een boor (waarschijnlijk met het kleinste boortje maar dat licht aan de dikte van je pennen) maak je een aantal gaatjes waar de pennen mooi inpassen. Let op dat je (kaars) recht naar beneden boort anders komen je veren ook scheef te staan.
  5. Met een drupje lijm zet je de pennen in het stuk hout.

En voila! Ben benieuwd hoe dit jou heeft geïnspireerd! Combineer jij wel eens planten met bloemen en iets anders als een stilleven in huis?

Wil je meer artikelen lezen die ik naar aanleiding van een opdracht van Urban Jungle Bloggers heb geschreven? Deze gaat over kleine plant cadeautjes, of over planten in combinatie met kunst, of over het super trendy groeperen van planten.

Comment Section

4 reacties op “Planten met bloemen gecombineerd – Urban Jungle Blog


Door Marjolijn Goud op 22 oktober 2015

Zinnia met allemaal verschillende kleuren bloemen, gerbera’s,


Door Marjolijn Goud op 22 oktober 2015

Zinnia met verschillende kleuren bloemen, heb ooit deze plant in de voortuin gehad, Zo gaaf al die verschillende kleuren bloemen aan 1 plant. Ik kocht een zakje bloemzaadjes bij de Lidl daarin zat dat zaadje.Door Maria Hendrickx op 26 oktober 2015

Mijn favoriete bloemen
Rozen
Amarillus
Orhidee

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.