Page content

Prachtig Handgebonden Bruidsboeket voor het hele jaarrond

article content

Prachtig Handgebonden Bruidsboeket voor het hele jaarrond

Een handgebonden bruidsboeket wat je het hele jaar door kunt maken en dragen! Witte kleuren zijn sowieso de meest gebruikte bruidskleuren daar hoeft het niet een speciaal seizoen voor te zijn. Ook zijn de bloemen die in dit bruidsboeket verwerkt zijn het hele jaar door te verkrijgen. Dat is handig zodat je dit voorbeeld altijd kunt gebruiken! De bloemen die in dit boeket verwerkt zijn heten: Anthurium ‘Midori’, Roos ‘Avelance’, Ornithogalum ‘Saudersiae’, Dianthus ‘Green Trick’, Orchidee Phalenopsis en is afgewerkt met Galexblad.

Al vaker in mijn artikelen schrijf ik over de verschillende technieken die gebruikt worden voor het maken van bruidsboeketten. Deze tijd vraagt erom zo voordelig mogelijk iets heel bijzonder te maken dus dan kijken we meer naar handgebonden bruidsboeketten dan daar de bruidsboeketten op draad gebonden, wat veel arbeidsintensiever is. Het grote uiterlijke verschil is de houdbaarheid en details.

Bij bruidsboeketten op draad gebonden krijgen alle bloemen een beetje water mee voor onderweg, zodat de bloemen super vers zijn tot de laatste dansjes en waarschijnlijk de dag erna. Ook kun je meer bloemen verwerken die op draad gebonden zijn omdat het gewicht een stuk lichter word en de steel dun blijft.

Maar goed in tijden van mindere welvaart kunnen we genoegen nemen met iets minder, toch! Dit bruidsboeket is een prachtig voorbeeld van een echt bruidsboeketje maar dan eenvoudiger.

Onderkant bruidsboeketBruidsboeket

 

Dit Handgebonden Bruidsboeket zelf maken?

Wanneer je al een beetje feeling hebt met bloemschikken kan dit hoor! Het is eigenlijk net als jet maken van een gewoon korenschoofgebonden boeketje. Alleen zet je de bloemen strak tegen elkaar en blijft het klein en fijn! Door de Phalenopsis wat af te laten hangen met de speelse grassprietjes erbij krijg je zo’n elegant druppelvorm boeketje. Iets wat nog steeds graag gezien is bij bruidsboeketjes.

Het is fijn wanneer de stelen van het boeketje lekker strak zitten en om de stelen niet af te knellen gebruiken we daar graag watervasttape voor. Als het boeketje helemaal klaar is komt er een mooi wit lint om de stelen.

BruidsbloemwerkVoor meer inspiratie en informatie en stap voor stap video’s voor het maken van bruidsboeketten en alles wat daar bij hoort: >>Wil je meer ontdekken over het maken van bruidsboeketten en corsages?! Dan wil je dit echt weten! Klik hier!<<

 

Zelf een Handgebonden Bruidsboeket maken? Floralist.nl

Comment Section

0 reacties op “Prachtig Handgebonden Bruidsboeket voor het hele jaarrond

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.