Page content

Praktijkles op Wellantcollege in Houten

article content

Praktijkles op Wellantcollege in Houten

We zijn weer gestart met een nieuw lesprogramma op het Wellantcollege in Houten. Net als in Rijswijk, die vorig jaar hun project hebben afgerond, hebben de leerlingen een opdracht gekregen die ze geheel zelf moeten uitvoeren en dat is inclusief overleggen, samenwerken, plannen maken voor de uitvoering, taakverdeling, bestellijsten maken, communicatie en promotie.

Hun opdracht is wel iets anders dan in Rijswijk. In Houten moeten de leerlingen namelijk het werk van een fashion designer floraal gaan nabootsen. Dat mag op verschillende manieren. Natuurlijk mogen ze de jurken en andere kledingstukken namaken maar ook schoenen, hoeden en sieraden. Ze mogen zelfs zelf meubelstukken maken voor presentatie die geheel in de stijl van de fashion designer is gemaakt.

Nadat de leerlingen bij ons in Delft een introductie dag hebben gekregen waar ze een hele inspirerende video hebben gezien zijn ze direct met hun groepje aan de slag gegaan. Belangrijkste was natuurlijk om samen tot één designer te komen waarbij iedere student een goed gevoel had. Ook moesten ze alvast nadenken over een naam voor hun project, dat gaan ze gebruiken voor Facebook en andere communicatie.

Na de brainstorm met elkaar wilden wij en de andere studenten van iedere groep weten wat ze hadden bedacht en hoe ze dat dachten te oden. Natuurlijk mag er nog van alles aangepast worden gaande weg maar dat ze alvast een goed plan moten presenteren zorgt dat ze er ook daadwerkelijk goed over na denken.

De groepen waren in 4en gedeeld en de leerlingen hebben 4 hele gave fashion designers uitgezocht:

Alexander McQueen
Victor en Rolf
Paco Robane
Roberto Cavalli

De tweede dag nu op het Wellantcollege in Houten

Een week later waren we in Houten op school en waren ontzettend blij verrast hoever ze al waren met het uitwerken van hun plannen. Ze hadden mooie collages en tekeningen gemaakt om ons een betere indruk e geven wat ze van plan waren. Na een korte demonstratie van Pim stonden de leerlingen te popelen om verder aan de gang te gaan. Eerst nog even de taak verdelingen bespreken en daarna gericht technieken uitproberen die ze mogelijk voor hun project willen gebruiken.

Ondertussen is dit de groepsnaam geworden en op facebook kun je hun ontwikkelingen volgen.

We zien een leuke groep leerlingen die het idee enthousiast oppakken! Over een paar weken de derde les waarbij we eerst gaan kijken hoever de leerlingen zijn en welke richtlijnen ze verder nodig hebben. Misschien komen ze zelfstandig al een heel eind en misschien blijven ze ergens steken waarbij we kunnen bij sturen.

Dus wordt vervolgd!

 

Comment Section

0 reacties op “Praktijkles op Wellantcollege in Houten

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.