Page content

Praktijkles voor Wellant College

article content

Praktijkles voor Wellant College

Hoe leuk is het dat je als groep scholieren van de bloemschikopleiding een een liedje mag uitzoeken met daarbij een toffe videoclip!? Vervolgens ga je een screenshot van die clip helemaal uitwerken in florale objecten. En heel belangrijk; het hele proces moet je steeds vast leggen op foto en je maakt leuke videoclipjes van je klasgenoten terwijl ze bezig zijn. Ook is de bedoeling dat alles op facebook wordt gecommuniceerd in het Nederlands en Engels! Dat doet het Wellant college in Rijswijk momenteel!

Zij zijn de eerste groep die de nieuwe praktijklessen, uitgedacht door Pim van den Akker, aan het uitvoeren zijn. Helemaal ingesteld op de jeugd van tegenwoordig die graag met hun smartphones bezig zijn en het liefst zoveel mogelijk delen met de mensen in hun sociale netwerken. Dat het een daadwerkelijk onderdeel is van de praktijklessen maakt het ineens wel anders en moeten ze er zeker in het begin op gewezen worden dat ze toch wel meer moeten gaan doen met hun smartphones 🙂

De reden dat ze een Facebook pagina moeten opzetten, vullen en zoveel mogelijk likes gaan krijgen is onder andere interessant voor de bedrijven die de scholieren gaan helpen met het project. Hoe leuk is het namelijk dat wanneer je bloemen of andere materialen sponsoord dat je dan onder de aandacht komt bij al die scholieren en ook hun volgers, het doel is 2500 likes! Dan krijg je meteen reclame terug en maakt het sponsoren een stuk lucratiever.

Werken met musicvideo’s tijdens Praktijkles voor Wellant College

Wellantcollege1De groep van zo’n 50 leerlingen is gesplitst in twee groepen van verschillende niveaus en verschillende leerjaren. De ene groep heeft een wat ouder liedje gekozen van MIKA met een hele leuke en goed uit te beelden videoclip van het liedje LOLYPOP. Een super kleurrijke tekenfilm achtige clip met een grote regenboog, een meisje, veel loly’s en een grote zwarte kat die op een hond lijkt, of andersom 🙂 De andere groep heeft gekozen voor een nummer van Shakira en Rihanna: Can’t remember to forget you. Hierbij hebben ze een scene tussen twee trappen met een junglebehang wat floraal uitgebeeld wordt. Staat Shakira te zingen in een schaars jurkje in een gang met schilderijen die uitgebeeld worden en zijn er leerlingen bezig het begin frame met de titel te maken. Twee totaal verschillende clips en beide worden zo opgezet dat je toeschouwer er tussen door kan lopen om zich echt in de clips te begeven.

Het streven is om de sets aankomende dinsdag klaar te hebben, dat is de laatste lesdag van mij en Pim aan de leerlingen en word alles beoordeeld. Mocht het nodig zijn dan hebben ze tot donderdag voor de laatste puntjes want dan is de openavond van het Wellant college.

Wellantcollege3Het is best een pittige opdracht geweest voor de meeste leerlingen. Ze hebben dit project zelf vorm moeten geven en uitgedacht (met de nodige sturing dan de twee leraressen Pim en ik). Ze hebben zelf de materiaallijsten samengesteld, zelf bedrijven gebeld om te vragen of ze wat gesponsord konden krijgen. Ze hebben taken verdeeld en moeten samenwerken (ook met leerlingen van andere niveaus en klassen) om alles gedaan te krijgen. Eerlijk moeten zeggen in de klas wat er wel en niet goed ging, dus reflecteren op zichzelf en de groep.

Sommige hebben een leidende rol aan genomen en andere hebben de opdrachten netjes uitgewerkt, er zijn ook leerlingen die zichzelf zijn tegen gekomen en zichzelf misschien nu afvragen waar dit allemaal goed voor is geweest. Waar ze ook staan in het leven, ze hebben inzichten gehad van deze nieuwe manier van les krijgen die ze mee kunnen nemen met de rest van hun leven, of ze nu in de bloemen blijven of toch wat anders gaan doen! En bij de één is het kwartje snel gevallen en bij de ander zal het later komen. Ieder op z’n eigen tempo en op z’n eigen manier en het is allemaal goed!

Ja mag komen kijken tijdens de open avond op het Wellant college as donderdagavond 22 januari van 19:00 tot 21:00. Zo spoedig mogelijk zal ik het resultaat van de leerlingen plaatsen.

Vindt je het een leuk project en wil je de leerlingen succes wensen met het afmaken van hun project. Like dan hun facebook pagina. Hier zie je ook hun leuke clipjes en de clip die Pim en ik hebben gemaakt om het goede voorbeeld te geven! Van Alicia Keys met ‘Girl on Fire’

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Praktijkles voor Wellant College

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.