Page content

Resultaten van het Fashion Project op WellantCollege in Houten

article content

Resultaten van het Fashion Project op WellantCollege in Houten

Na een paar spannende dagen waarin ze kwekers gingen bellen om te vragen voor sponsoring, ze moesten improviseren omdat niet alles te krijgen was en ze hard werken om alles op tijd af te krijgen is het ze super goed gelukt! Allemaal en op hun eigen manier hebben ze meegewerkt aan een mooie expositie van het Fashion Project, die in ieder geval vrijdag avond goed bezocht was. Zaterdag was er ook nog tijd om langs te komen. In een eerder blog liet ik weten wat de opdrachten waren en hoe de leerlingen te werk gingen.

Afgelopen vrijdag 22 mei was de laatste dag van het project. Pim en ik zijn de ochtend nog bezig geweest om de laatste materialen te verzamelen die ze zelf niet hadden kunnen regelen. Toen we ’s middags op school aankwamen ervoeren we een heel prettig werksfeertje. De leerlingen waren hard bezig en hadden veel lol met elkaar. Je kon echt zien dat ze elkaar goed aan het helpen waren en dat zien we natuurlijk graag!

Vanaf 15:00 konden ze beginnen met het om- en opbouwen van de kantine. Ondanks dat er nog wat jurken en hoeden afgemaakt moesten worden waren er ook al vele handjes voor de opbouw. Mooi om te zien dat ze wel wat stress ervoeren maar het allemaal ook wel onder controle hadden. Tuurlijk hebben we wel mee geholpen maar als we er niet waren geweest had het ook gelukt. Eenmaal alles op z’n plek en schoon konden we een broodje eten wat school netjes voor iedereen had geregeld.

Nog even snel een groepsfoto en de eerste gasten kwamen al binnen! Vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, opa’s, oma’s bazen, stagebegeleiders en andere geïnteresseerde kwamen kijken naar dit unieke en goed geslaagde fashion project. Pim deed het officiele openingswoordje met veel lof voor de leerlingen die veel verantwoordelijkheid kregen om dit project zelf tot een geslaagd project te maken. En eerlijk is eerlijk ik ben ook gewoon trots op ze!

Iedere leerling heeft op zijn eigen manier zoveel geleerd. Van het creatieproces en overleggen tot samenwerken en delegeren. Van logo ontwerpen en social media tot het bellen van sponsoren en accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals je wilt. Ze hebben ook zeker moeten improviseren en dat zullen ze in hun verdere leven nog veeeel vaker mee maken. Dus dat is helemaal niet erg.

Ik ben ook blij dat ik dit samen met Pim heb mogen doen omdat ze mij ook heel veel hebben geleerd. En het is mooi om je eigen levens ervaring met die kids te kunnen delen, je inzichten te geven en ze helpen klaar te stomen voor de grote wereld!

Hier een aantal foto’s van hun mooie ontwerpen:

 

 

 

Comment Section

9 reacties op “Resultaten van het Fashion Project op WellantCollege in Houten


Door Marlies Senden op 28 mei 2015

Manjefiek , super , cool !


Door Marie-Jeanne op 28 mei 2015

Dat hebben ze mooi gedaan, een echte streling voor het oog.
Die leerlingen verdienen een dikke proficiat.


Door Pie van Daalen op 28 mei 2015

Wat een kunst, bijzonder mooi.


Door elsabet op 28 mei 2015

prachtig,mooi zo!!


Door MARLEEN COENE op 28 mei 2015

Proficiat voor het ganse team.
Heel mooi gedaan.


Door Petra Zegers op 28 mei 2015

Super mooi . Er zit veel creativiteit in en leerlingen hebben goede materialen gekozen. Je kunt niet alles dragen maar dat is misschien ook niet de opdracht.


Door Petra Jorissen op 28 mei 2015

In een woord Prachtig , echt super mooi . . .
Daar mogen ze trots op zijn


Door Peggy op 28 mei 2015

De verwerking van zogenaamd dood materiaal, zoals de pauwenveren, vind ik nu echt knap gezien. Het lijken net stengels met bloemen zoals de rest. Of anders gezegd: de florale creatie wekte leven op uit ‘dood materiaal’. Inspirerend!


Door Nelleke op 1 juni 2015

Wat leuk dat jullie er allemaal zo enthousiast op reageren! Ik ga het doorgeven!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.