Page content

article content

Speels bloemenfeest – iedereen kan dit!

Speels bloemen feestWat een speels bloemenfeest! Met deze creatie kan echt iedereen bloemschikken!! Maar goed dat zegt iemand voor wie bloemschikken hetzelfde is als schrijven… Er is bij mij in de loop van de jaren een bepaald inzicht ontstaan waardoor ik met gemak de juiste kleuren combinaties weet neer te zetten, de bloemen op zo’n lengte weet af te snijden dat ze mooi en harmonieus in het geheel passen.

Dit is het zelfde als met het decoreren van sfeerbeelden met vaasjes, potjes en andere versieringen. Ik kan niet anders zeggen als dat het een bepaald inzicht is en een eigen stijl. Maar denk niet dat ik dat altijd al heb gekund hoor! Toen ik net begon met mijn opleidingen of de zaterdagen dat ik bij mijn moeder in de winkel werkte, had ik alles behalve dat inzicht.

Leuk bloemig tafereelIk was veel te voorzichtig met de bloemen, durfde ze niet korter te maken (bang dat ik het verpeste). M’n boeketten waren alleen maar standaard en met decoreren van potjes en vazen waren een groepje of twee dezelfde naast elkaar zo ongeveer het beste dat ik kon… Dus mocht je eerder denken ‘ahhhh, dat gaat mij nooit lukken…’ dan is dat bij deze in een ander licht gezet want als ik het heb kunnen leren, kan jij het ook!

Wel moet ik erbij zeggen dat ik altijd creatief ben geweest met kleuren, kleien, vouwen, plakken en knippen. Dat lukte na een tijdje oefenen ook altijd aardig! Dat zegt denk ook wel wat over een bepaald ruimtelijk inzicht en gevoel voor kleur.

Hoe maak ik dit speelse bloemenfeest?

– Je kiest 7 tot 13 van je favoriete bloemen. Let er hierbij wel een beetje op dat ze verschillend zijn van vorm. Dus niet allemaal kop bloemen op allemaal langwerpige bloemen. Kies ook wat sprietige bloemen, bloemen met een groot oppervlak of juist met een heel bewerkelijk of fijn oppervlak.

– Kies een vaas die een opening heeft van 10- 12 cm. Het liefst een vaas met een lengte van 30 cm.

– En dan het enige dat je hoeft te doen is de bloemen op een mooie lengte af te snijden, zodat ze mooi bij elkaar in de vaas staan. De ene mag iets langer zijn als de andere, zo creëer je diepte en speelsheid. Zet de bloemen niet op de rand van de vaas maar houd het een beetje luchtig.

– Een leuk detail wat je ziet bij een van de creaties is dat ik hele korte bloemen in kleine vaasjes heb gezet om er samen met de andere potjes en vaasjes een leuk geheel van te maken.

Omdat ik kleurige bloemen heb gekozen is het al snel een bloemenfeest maar je kunt deze creaties natuurlijk ook speels opbouwen met witte bloemen!

Wil je iets toevoegen aan dit artikel of je ervaring delen, dat mag dat in het reactie veld onderaan dit artikel! Leuk!!

Vrolijke en speelse bloemcreatie  Kleur explosie met bloemen

Comment Section

6 reacties op “Speels bloemenfeest – iedereen kan dit!


Door Marie-Jeanne op 19 april 2013

Hallo Nelleke, Mooi, Fris, Speels en inderdaad een echt Bloemenfeest.
Met de Verschillende vaasjes is het een echt een mooie mengeling.Super gedaan.Bedankt voor de mooie tip.


Door Nelleke op 22 april 2013

Bedankt voor je complimenten en heel graag gedaan!


Door Janny Haasakker op 19 april 2013

Hoi Nelleke,
Ik heb in een grote plantenbak ongeveer met hetzelfde idee beplant. Ik zal later een foto ervan op club Floralistic zetten.
Groetjes en jij ook een prettig weekend.
JannyDoor Sandra/Lelystad op 20 april 2013

Hallo Nelleke,
Persoonlijk houd ik hier helemaal niet van maar mijn moeder zat net nog naast me te kwijlen van je bonte mix. Maar goed dat we niet allemaal hetzelfde mooi vinden, word anders zo saai he.

Gr. Sandra/Lelystad


Door Nelleke op 22 april 2013

Haha ja je hebt helemaal gelijk Sandra! Zo is er voor ieder wat wils en maken we allemaal op onze eigen manier de wereld een beetje mooier met bloemen!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.