Stap voor stap een mooi bloemstuk maken!
15 mei 2013 

Stap voor stap een mooi bloemstuk maken!

Stap voor stap een mooi bloemstuk makenStap voor stap een mooi bloemstuk maken! Duidelijk omschreven stappen en een mooi resultaat, dat willen we graag! En echt, sommige dingen zijn gewoon veel eenvoudiger dan dat ze lijken en dit is een geweldige oplossing wanneer je geen geschikte pot hebt.

Ik kies graag veel verschillende kleuren maar je kunt je indenken dat deze creatie ook in de wit tinten gemaakt kan worden. Dan kies je bijvoorbeeld een groene kleur voor het vilt en mooie witte bloemen. Je kan er zoals altijd alle kanten mee op.

De techniek die wordt toegepast is voornamelijk lineair dat wil zeggen dat alle bloemen in een rechte verticale lijn worden gestoken. Dit soort bloemstukken zijn mooi voor kleine ruimtes of weinig plek in huis, je kunt mooi met de hoogte werken. Snij alle stelen van de bloemen goed schuin af dan gaan ze het langst mee.

Benodigdheden voor dit bloemstuk:

– Platte schaal
– Half blok steekschuim
– Stuk vilt voor om het steekschuim
– Spelden met roze parel
– Plastic
– 2 Allium paars
– 2 Eremurus
– 2 Franse tulp
– 3 Anjer roze
– 1 Gloriosa oranje
– 2 groene Anthuriums
– 3 Drumstick (craspedia)
– 3 Sanseveriablad (plant: vrouwentong)
– Paar plukjes grove asparagus
– Roze wooly

Kleurrijk bloemstuk maken

Stap 1.
Pak het stuk steekschuim in met plastic, laat de bovenkant open.

Stap 2.
Zet dit op de schaal

Stap 3.
Steek het blad in het steekschuim en verdeel de bloemen ook in het steekschuim op verschillende lengtes voor een speelse look. Steek de Gloriosa in het midden en probeer waar mogelijk de bloemen alle kanten op te laten gaan

Stap 4.
Steek nog wat van het grove asparagus aan de onderkant tussen de bloemen en werk het steekschuim verder af met het roze wooly, Is is heel eenvoudig en een super oplossing voor gaatjes :-)

Stap 5.
Wikkel nu het vilt om het met plastic ingepakte steekschuim en prik dit ALLEEN AAN DE BOVENKANT vast met spelden. Het onderste flapje duw je onder het steekschuim. Steek geen spelden door het plastic in het steekschuim dan ga je namelijk een mooi waterballet krijgen met het water geven.

Mooi bloemstuk maken met kleur

Over de schrijver
Reactie plaatsen