Super leuk bruidsboeketje
30 maart 2016 

Super leuk bruidsboeketje

De lente is aangebroken en langsaam komt het trouwseizoen weer dichterbij! Ga je binnenkort trouwen, ken je iemand die gaat trouwen of ben je gevraagd voor iemand een bruidsboeketje te maken? Super leuk allemaal en een hoop werk aan de winkel! Vele mensen zullen naar de bloemist gaan om hun bruidswerk te laten maken en dat is altijd een goede keuze. Zij kunnen je goed adviseren en helemaal op je wensen inspelen. De kwaliteit en ambacht van Nederlandse bloemisten staat zeer hoog aangeschreven dus dat zit altijd wel goed.

Het kan ook zijn dat je zelf een bruidsboeketje wil maken, gewoon voor de leuk, voor jezelf of een ander. Dat is een hele eer en ook hier zijn de mogelijkheden enorm! Zo kan je ervoor kiezen om een eenvoudig rond bruidsboeketje te maken van bijvoorbeeld witte (of roze, rode, gemixte) rozen. Of een speels boeketje van allemaal gemixte bloemen (uit de tuin). Of je hebt al meer ervaring en je gaat voor een bruidsboeketje met wat meer techniek.

Hier volgt een bruidsboeketje wat ik een aantal jaar geleden voor een vriendin heb gemaakt en laat je met wat foto’s zien hoe het gemaakt is. Misschien haal je daar net genoeg inspiratie uit om aan de gang te gaan. Anders kun je ook deze online cursus bestellen en leer je stap voor stap via video beelden hoe je verschillende boeketten, corsages etc kunt maken.

Bekijk de foto’s voor het maken van dit bruidsboeketje:

Omdat ik met veel bloemen werk in dit boeket zet ik de meeste bloemen op draad. Dit is een tijd intensieve en misschien wat ouderwetse manier voor het maken van een bruidsboeket maar in sommige gevallen is dit het beste (bijvoorbeeld als de bloemen tijdens de bruiloft niet op water kunnen of als de bruid aangeeft dat ze een smallere ‘steel’ wil vasthouden).

Je kan er dus ook voor kiezen de stelen van alle bloemen in je hand te houden of maar een deel van de bloemen.

Bruidsboeketje_1 Bruidsboeketje_3 Bruidsboeketje_4 Bruidsboeketje_5

Op onderstaande foto zie je dat de afwerking met lint het geheel mooi ‘af’ maakt. Dit kan best een lastige techniek zijn. Je kan het wat makkelijker maken voor jezelf door de laatste blaadjes aan de onderkant te plakken met speciale bloemistenlijm. Deze blaadjes (Galax blad) zijn daar heel geschikt voor.

Bruidsboeketje_6

Het resultaat van een leuk, speels bruidsboeketje:

Bruidsboeketje_7 Bruidsboeketje_8

 

Over de schrijver
Marie- jeanne
Door

Marie- jeanne

op 24 Apr 2016

Heel mooi en kleurrijk, Super.

lina kuipers
Door

lina kuipers

op 24 Apr 2016

Hoi Nelleke Wat en prachtig bruidsboeket ik mag in juni en boeket maken heb er zin in bedankt groetjes LINAKuipers

Nelleke
Door

Nelleke

op 25 Apr 2016

Wat leuk Lina, succes ermee!

Reactie plaatsen