The Wunderkammer
23 oktober 2010 

The Wunderkammer

The Wunderkammer Zoals eerder gezegd stapte ik afgelopen woensdag de Wondere Wereld van Ueli Signer en Florian Seyd binnen. Hun Wunderkammer.  Het concept waar zij mee gekomen zijn is briljant. Zij hebben een ‘Shop for a Week’ dat elke keer op een andere locatie in Amsterdam plaats vind, 2x per jaar. Zij toveren een ruimte dan om in een waar belevingsparadijs.

Buiten werden we al onthaald door een groot chique bloemstuk vol rode rozen en andere rode bloemen dicht tegen elkaar aan gestoken. Een mooie blikvanger op de oudezijdse voorburgwal, een straat waar altijd al veel te beleven is. We stapte binnen en liepen door een lange witte gang waar we zelfs aan de rechterkant nog een bijzonder buitentuintje was.

Eenmaal echt binnen moest ik natuurlijk eerst mijn oud collega’s begroeten en hun nieuwe aanwinst en ook een bekende van mij (ja de bijzondere wereld van bloemsierkunstenaars is niet zo groot), Karin.

Het bijzondere van die winkel en de stijl van Florian en Ueli is dat ze met hele unieke materialen werken die allemaal op zich al kunstwerkjes zijn. Hun bloemschikstijl is heel puur ze laten de bloem voor wat ze is, en laten daardoor de schoonheid extra tot haar recht komen. De kracht zit ‘m in de kwaliteit en het unieke en inheemse van de bloemen. Wat je ziet zijn de composities; de juiste bloem in de juiste vaas op de juiste manier neergezet.

Ik ken Ueli niet anders of hij is gek op stolpen, mooie gedetailleerde kunstwerken onder een passende stolp. Dit zag je ook goed terug in de Wunderkammer, opvallend was het nu met opgezette insecten die waren geupgrade met andere insect onderdelen waardoor er een nieuw soort insect ontstond wat weer goed past in het concept van de Wunderkammer, waar de materialen soms iet wat onwerkelijk voorkomen.

Er was ook nog een boven verdieping waar een grote ronde tafel stond, ontworpen door Ueli met een prachtig, bijpassend, plafond ontwerp wat tevens dient als licht bron. In samenwerking met een cateraar hadden ze vier van de tien avonden een diner.

Erg mooi en doordacht allemaal. Het bourgondische genieten in combinatie met kunst en natuur. Ze laten je kijken naar de natuur op een andere manier dan anders… erg inspirerend.

Tot de lente dan hebben ze weer op een andere locatie in Amsterdam een nieuwe Wunderkammer. Ik ben nu al benieuwd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen