Page content

Happy Urban Jungle blogger – A Plant for a Friend!

article content

Happy Urban Jungle blogger – A Plant for a Friend!

Een plant voor een vriend of vriendin is een mooi gebaar en iets waar ze langer plezier van hebben dan van een mooie bos bloemen of een flesje wijn. Bovendien wanneer je iets geeft in de stijl van de ontvanger dan weet ik zeker dat het een origineel en zeer gewaardeerd cadeau is!

Wat denk ik helemaal een mooi cadeau is wanneer je als vriend zijnde een cadeau geeft dat een deel is geweest van jezelf, een plant waar je maanden of misschien wel jaren goed voor gezorgd hebt. En nog mooier dat het voordeel heeft voor hun gezondheid! Planten zijn namelijk heel gezond voor in huis. Ze werken over het algemeen stress verlagend en vele hebben nog hun eigen specialiteiten!

Er zijn best veel planten die zich makkelijk laten stekken door gewoon een stukje van een plant af te snijden, op water te zetten en kijken wat er gebeurt. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat het stekje genoeg water blijft houden. Zo heb ik al een aantal stekjes die goed aangeslagen zijn.

Op de foto zie je een stekje van een Jasmijn die heb ik op deze manier al twee jaar! De stekjes geven op deze manier geen bloemen maar ik vind ze even goed heel sierlijk.  Verder zie je een Chlorophytum of ook wel een graslelie genoemd. Dat is voor veel mensen een bekende plant. Deze plant is met name een geweldige luchtzuiverende plant! Wat een mooi cadeau voor een vriend! De laatste stek is van een Scindapsus Deze krijgt van zich zelf al luchtwortels en daarom leek het mij logisch dat deze als stek ook wel aan zou kunnen slaan!

Superleuk om heel clean verschillende vaasjes met stekjes bij elkaar te zetten of als detail in combinatie met andere mooie accessoires.

Geef eens stekjes van je eigen plant! Ze zijn leuk, mooi in huis en goed voor de gezondheid!#urbanjunglebloggers

Ik ben erg benieuwd of je zelf ook wel een een plantje probeert te stekken. Welke is dat dan en heb je er nog goed tips of trucs aan ons mee te geven…?! En we zijn ook benieuwd of jij wel eens een plant aan een vriend of vriendin geeft of misschien ben je nu ge├»nspireerd dat te gaan doen! Erg leuk wanneer je jouw belevingen deelt in het reactieveld hieronder!

Urban Jungle bloggers een super leuk initiatief van Igor en Judith. Thnx for this great idea! Lets green up the houses!

Comment Section

12 reacties op “Happy Urban Jungle blogger – A Plant for a Friend!


Door Igor op 30 april 2015

A great idea to offer offshoots in a glass or bottle! Pretty fun as the receiver can then plant it the way he or she likes!


Door Nelleke op 2 mei 2015

Thnks Igor and yes offcourse they can!Door Nelleke op 2 mei 2015

Thank you!


Door Judith op 30 april 2015

Wat een leuk idee om je stekjes in wijnglazen te presenteren, ook superleuk bij een etentje met vrienden zodat ze die na het eten mee naar huis kunnen nemen. Dankjewel voor het meedoen met Urban Jungle Bloggers, Nelleke!


Door Nelleke op 2 mei 2015

Dat is inderdaad een heel leuk idee dan hebben ze er als het goed is heel lang een herinnering aan! Super leuk om mee te doen aan Urban Jungle Bloggers!


Door Jeska op 30 april 2015

These are so lovely, I love the look of the roots swirling in the water!


Door Nelleke op 2 mei 2015

Thnks Jeska, yes they are amazing!


Door marian op 17 mei 2015

Nelleke, Wat super staan die stekjes in glas. Daar ga ik zeker mee aan de slag. Bedankt voor het idee. Groetjes Marian


Door Marie-Jeanne op 31 mei 2015

Een mooi tafereeltje hoe die plantjes wortels maken en nog mooi gebracht in die glazen en vazen. Ik kan weer aan de slag met aan vrienden een attentie te geven. Zeer mooi.


Door marry Rottier- Rodenburg op 23 juli 2015

Hallo Nelleke,
Heel decoratief en zo simpel en het staat heel gezellig. In het voorjaar heb ik ook vaak dat ik stekjes in het water zet. Ik kwam in een steegje een heel leuk klimopblaadje tegen en heb toen 3 stukjes eraf geknipt en nu naast de deur in plantenbak aan de muur gezet en doet het goed.


Door Nelleke op 13 augustus 2015

Hoi Marry,

Leuk! Wat is de natuur toch overdadig he!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.