Page content

article content

Valley of Flowers

Bloemen ValleiHeb jij ook een Bucket List? Een lijst met allerlei dingen die je graag nog gedaan wilt hebben voor het einde van je leven? Bucket List is ook een film die ik je zeker aanraad om te gaan zien wanneer jij nog meer uit je leven wilt halen dan je tot nu toe gedaan hebt. Het inspireert en geeft motivatie te bedenken wat die dingen zijn die jij heel graag nog eens wilt zien, meemaken of ervaren. En dan gaan we het niet alleen bedenken maar ook echt doen, je leeft tenslotte maar één keer!

Zo heb ik een tijdje geleden al een boek gekocht met de titel ‘De mooiste natuurschatten van de wereld‘. Reislustig als ik ben, heb ik elke keer zin mijn backpack te pakken en er op uit te gaan en de wonderen van de wereld ervaren. Eén van de vele natuurschatten wil ik graag met je delen, helemaal toen een vriendin van me mij er laatst weer eens op wees.

Dit is echt een avontuur die op mijn Bucket List staat!

Valley of FlowersValley of Flowers

India – Dit kleinste nationale park van India ligt in het Himalaya berggebied, om preciezer in het Nanda Devi biosfeerreservaat. Deze bijzondere plek heeft een afmeting van 10 km lang bij 2 km breed. Hier bloeit in het voorjaar en in de zomer een enorme weelde aan bloemen. Het klimaat in het dal verandert met de seizoenen mee, daardoor kunnen veel verschillende bloemsoorten groeien de vallei.

Rhodondendrons zijn een van de eerste planten die bloeien, gevolgd door zoetgeurende sleutelbloemen, irissen, sneeuw witte anemonen, viooltjes, balsembomen, moerasorchideeën en tijm. In Juni verschijnen geraniums, morninaceae, vijfvinger kruid en blauwe papavers. Andere fleurige bloemen zijn wilde rozen, vergeet-me-nietjes en margriet achtige bloemen.

Ahh ik zie het al helemaal voor me, een kleur- en geurexplosie!

De bloemenzee is natuurlijk een paradijs voor vlinders maar ook voor andere dieren zoals geiten, schapen en zwarte beren!

De vallei is niet makkelijk te bereiken. Het is een 15 km tocht die je te voet of op de rug van een Pony kan doen. Het is een stijl pad dat tussen de eiken, dennen en zilverberken naar boven leidt (nog een reden om te gaan, lekker hiken!) Onderweg kun je overnachten waardoor je de zware tocht kunt splitsen. Het pad leidt uiteindelijk naar de Bloemen Vallei die op een hoogte variërend van 3500 tot 6500 ligt.

Ondanks dat het moeilijk te bereiken is zijn er al vele bezoekers geweest. Waar onder de Engelse Margaret Lague, zij was een groot bloemenliefhebster en wilde graag de bloemenzee bewonderen. Toen zij daar een bloem wilde plukken gleed ze uit uit en stierf ze, ze is begraven ten midden van de bloemenzee. Dus geen bloemen plukken daar! Lekker laten leven! Alhoewel zo’n rust plaats natuurlijk wel de mooiste is die je je maar kan bedenken!

Ik ga, wanneer geen idee maar ik ga je er een keer verslag over doen! Of ga je mee?

 

 

Comment Section

2 reacties op “Valley of Flowers


Door yvonne op 10 september 2011

Lieverd ik heb alles gedaan wat ik wilde toen ik het wilde .
En maar goed ook want nu kan ik niets meer ,maar heb het wel allemaal gedaan verre reizen en mooie Dingen gezien .
Lieven mensen ontmoet en mooie natuur gezien .
Dus die lijst wacht er niet te lang mee je weet nooit wat er gebeurt in je leven waardoor je het niet meer kan .
Ga ga naar die vallei of maan Maleisie met haar lieve bewoners en ontzettend grote vlinders .
Mooi natuur en ook beziens waardig heden die wij allemaal hebben overgeslagen .
Wij zaten niet te wachten op de slangen kuil en andere door mensen in stand gehouden dingen .
Ik hoop dat je snel alles kunt gaan doen wat je wilt ,maar wacht niet te lang .
Hartelijke groeten Yvonne Donkers


Door Nelleke op 10 september 2011

Wouw Yvonne, het klinkt heftig dat je nu niets meer kan… en ik ben heel blij voor je dat je alles hebt gedaan wat je wilde toen je het kon! Dat is over het algemeen ook mijn motto, al moet je soms weer even met je neus op de fouten worden gedrukt. Dank je!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.