Page content

Verzameling van leuke kerststukken

Verzameling van leuke kerststukken

kerststukken verzamelingWat een heerlijke tijd van het jaar! Overal kerstmarkten, kerstshows en volop inspiratie om een op en top gezellig kersthuis te maken! Het is soms ongelooflijk hoeveel nieuwe dingen er ieder jaar weer worden bedacht, ieder jaar lijken er wel gekkere dingen op de markt te komen. Kun je nagaan hoeveel er veranderd in een relatief korte tijd. 50 jaar geleden ging dat allemaal niet zo (heb ik van horen zeggen :-)) Met bloemwerk voor ons is dat ook ieder jaar weer zo, ieder jaar is anders maar dat wil niet zeggen dat de leuke kerststukken van de voorgaande jaren uit de mode zijn of iets dergelijks.

Niet alleen nieuwe kerststukken zijn leuk maar ook de kerststukken van de afgelopen jaren zijn ontzetten leuk voor dit jaar om te maken! Met die reden heb ik een verzameling gemaakt voor je. De leukste kerststukken van de afgelopen jaren op een rij:


traditioneel kerststukJa en wat is dan precies een klassiek kerststuk? Is het kerststuk in dit voorbeeld klassiek? Voor sommige wel voor anderen misschien niet dat ligt helemaal aan je smaak en stijl en misschien heb je wel een wat klassiekere stijl. Prachtig! In een klassieke stijl wordt vaak veel gewerkt met bloemen.

>>Klik voor meer info<<

 

Kerst CreatiefMet kerst creatief aan de slag willen we allemaal wel. We willen toch net even wat extra's doen om het leuk te maken in huis. De een heeft er tijd voor, de ander neemt er tijd voor en de laatste schuift het idee door naar volgend jaar of het jaar erop vanwege de drukke periode rondom kerst. Misschien koop je een paar leuke kerststukken bij de bloemist voor een gezellig sfeertje of kom je eerste kerstdag tot de conclusie dat je het wel wat gezelliger had mogen aan kleden... We doen het allemaal anders en op onze eigen manier! >>Klik hier voor meer<<

KerstboeketVoor het interview laatst in het magazine Special Bloemschikken heb ik ook een kerstboeket gemaakt. Ik wilde iets anders maken dan anders. Wat me ontzettend opviel, toen ik magazines van de jaren daarvoor bekeek, dat de kerststukken erg ingetogen waren... Er was er geen één die eruit knalde qua kleur en daar wilde ik graag verandering in brengen.

>>Meer info kijk hier<<

Kerststuk met kerstballenMisschien heb je 'm al eerder voorbij zien komen dit kerststuk met kerstballen. Nu weer in een ander jasje zoals vaker is twee keer hetzelfde maken erg moeilijk voor mij en minder leuk. Juist grappig om er steeds een andere draai aan te geven. Gelukkig is dat met bloemen heel goed te doen. Je hoeft iets maar in een ander kleurtje te zetten en je krijgt meteen andere bloemen en accessoires om mee te werken.

>>Kijk hier voor meer info<< 
KerststukjesWat natuurlijk ook leuk is met de kerst zijn van die kleine kerststukjes die je makkelijk overal neer kan zetten zonder dat het meteen vol staat. Die neiging hebben mensen nog wel eens om van alles uit de kast te halen voor kerst. Heel gezellig natuurlijk maar klein is ook wel eens fijn!

>>Klik hier voor de omschrijving<<

 

KerststukIn de laatste editie van Special Bloemschikken, hét bloemschikblad van Nederland en België, is er een leuk interview van mij geplaatst. Voor dat interview zijn er ook wat foto's gemaakt van mij in actie waarop ik een kerststuk en een kerstboeket maak, speciaal voor het interview.

Het kerstboeket was bijzonder vanwege de levendige kleurencombinaties wat je nog niet vaak ziet met kerst. Het kerststuk zie je verder in dit blogbericht. Ik heb het wel in mijn achterhoofd gehouden dat mensen het waarschijnlijk wilde namaken. Alleen kan ik niet ontkennen dat het een hoog kunstgehalte heeft gekregen. Niet onmogelijk om na te maken maar wel wat lastiger...

Na aanleiding van het interview zijn er heel wat vragen binnen gekomen over dit kerststuk en hoe het gemaakt wordt. Daarom leg ik in dit berichtje uit hoe deze creatie tot stand is gekomen!

>>Ontdek hoe<<

Een origineel kerststukje makenHoe doe je dat nu, echt een origineel kerststukje maken? Dat is iets wat ik samen met team Dille ons regelmatig afvragen. Soms, en dat is vooral in het begin wanneer je in de stemming wilt komen, slaan we wat tijdschriften open en laten we ons inspireren. Vaak krijgen we daardoor meer inspiratie en maken we voordat we er erg in hebben komen de leukste en origineelste creaties op tafel.

Het komt natuurlijk ook door de ervaring die we door de jaren heen hebben opgebouwd en we een knop om kunnen zetten waardoor we echt creëren. Ik denk wel dat mensen vaak creatiever zijn dan ze denken alleen zich zelf geen tijd gunnen even lekker in het creatieproces te duiken...

>>Wil jij dit ook maken?<<

 

Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.

Comment Section

2 reacties op “Verzameling van leuke kerststukken


Door marry Rottier op 17 december 2013

hallo Nelleke allemaal weer leuke ideeen en de kerstvaas voor groei en bloei ga ik zeker een keer maken. donderdag een grote workshop van de vrouwen van nu en dan rust en in februari beginnen we weer met de tuinclub en gaan we weer mooie creaties maken. Ik wens je en je fam een mooie kerst toe en een creatief 2014.


Door Gina Aerts op 23 januari 2014

het stuk met ronde schijf appelblad vind ik persoonlijk dat zonder kerstgroen het mooist. Maar ieder zn ding natuurlijk.
Vraagje : waar heb je die foto genomen helemaal bovenaan de pagina hier van de prachtige kerstboom met superschattig kerstmanneke in cupcake-vorm ? Als je ook weet waar die cupcake-kerstmannen te koop zijn, dan hoor ik het graag.
bedankt

Plaats een reactie


*