Bloemenhoorn met Hortensia's voor Groei & Bloei
22 augustus 2013 

Bloemenhoorn met Hortensia's voor Groei & Bloei

Dit bericht bevat een stap voor stap instructievideo!! Maandelijks word er een speciale video gemaakt voor op de website van Groei en Bloei onder de afdeling van het bloemschikken. Een afdeling op de website waar Groei en Bloei bloemschikfans meer inspiratie kunnen halen wat ze in het magazine niet krijgen. De bedoeling is dat Groei.nl helemaal vernieuwd word. Ik kijk er in ieder geval alvast naar uit.

CloseUp van Bloemenhoornbenodigdheden voor de bloemenhoornVoor de maand Augustus heb ik gewerkt met hortensia’s uit de tuin. Als ik rond rij bij mij in de buurt zie overal van die kleurexplosie’s staan in de tuinen met vele ronde bloemen in verschillende kleuren. Veel roze, lila, wit en Annabellen (groen/wit en heel fijn bloemetje). Dus dat leek me wel leuk voor deze keer!

Op een standaard met een pin is een hoorntje gemaakt van een bloemenbuis en wit geverfd bananenblad. Dit is flink omwikkeld met zigzag wikkeldraad. In de bloemenbuis zit steekschuim wat ongeveer 15 tot 20 cm boven de steekbuis uitsteekt. Hierin kunnen de stukjes hortensia bevestigd worden. Verstevig deze met een krammetje.

Wat je nu hebt lijkt wel een ijshoorntje (zonder calorieën :-)). De ranken Jasmijn steek je tussen de bloemen in het steekschuim en daarna omwikkel je het geheel nog eens met het zigzag wikkeldraad.

Hier kun je de video bekijken met dank aan Groei en Bloei:

En dit is de Bloemenhoorn in het groot! Hopelijk maak jij er ook iets moois van en daar zijn wij natuurlijk weer heel benieuwd naar! Dus stuur je foto naar ons op en wij zetten ‘m op de website!

De bloemenhoorn

 

 

 

Over de schrijver
mamar schilstra
Door

mamar schilstra

op 25 Aug 2013

Hallo nelleke wat een leuk idee. Ga ik van de week ook maken! Dank je wel. Groetjes.

Riet vd Helm
Door

Riet vd Helm

op 30 Aug 2013

supper mooi ik heb het op mijn manier nagemaakt maar is zo anders gewoorden

Reactie plaatsen