Page content

article content

Video Bloemschikken deel 1: Boeket maken

Bloemschikken: Boeket makenIk kan er niets aan doen maar de herfst komt er toch echt aan. Ik zie het niet alleen in het assoortiment bloemen maar ook buiten. Ik was gister naar de Kennemerduinen gefietst om even het hoofd te legen en een frisse wind door de haren te laten waaien en zag overal de bessen, bramen en rozenbottels tevoorschijn komen. Heerlijk voedsel voor de beestjes om hun buikjes mee te vullen voor de winterslaap.

In de bloemenwinkels zie je ook al veel bessen takken, net als in Stockholm als je het blog van gister hebt gelezen zie je dat ze daar ook al leuke herfstachtige boeketten hebben staan.

Nu heb ik een leuke video voor je om zelf een mooi herfstboeket te gaan maken. Je kunt, als je dat leuk vindt, mooie materialen uit de tuin halen of natuurlijk naar de bloemist gaan voor takken, blad en bloemen.

Bloemen

Wat ik gebruikt heb tijdens het bloemschikken deze keer zijn de volgende materialen:

  • 3 Eremurus
  • 1 bos Eucalypthus fijn
  • 7 Krul allium
  • 3 Kniphovia
  • 3 Celosia oranje
  • 3 Dahlia oranje
  • 3 Ammi Majus geel
  • 3 Rozen oranje

Boeket maken

Deze keer laat ik je zien hoe je het boeket kunt maken met de technieken die ervoor nodig zijn. In een volgende blog laat ik je zien hoe dit boeket schuin afgesneden moet worden en op de vaas gezet!

De basis van een boeket is vaak het blad, dit boeket is het fij eucalypthus blad. Blad is vaak fijn om meet te werken in een boeket en tijdens bloemschikken omdat het wat volume en houvast heeft aan het boeket. Ondanks dat blad een mooie basis is hoeft het van mij nooit te overheersen. Het gaat tenslotte om de bloemen.

Wanneer je een paar takken blad in de hand hebt, pak je er bloemen bij. Verdeling van de bloemen is in een gemengd boeket het belangrijkste. Voor dit boeket heb ik een aantal bloemen gepakt die veel lengte hebben omdat ik het leuk vind een vrolijk speels boeket te maken. Dat doe ik dan in combinatie met wat kortere en ronde bloemen voor het mooiste effect.

Het is bij gemengde boeketten belangrijk dat je de korenschoof techniek goed toepast, dit is hoe je de stelen bij elkaar in de hand houd. Als een bundel spaghetti die uit elkaar valt.

Pak alle bloemen door elkaar heen zodat je zo snel mogelijk een mooi gemengd resultaat krijgt in je handen. Het mooiste van zo’n speels boeket is wanneer deze mooi de ruimte krijgt midden op tafel en niet klem tegen te ramen op de vensterbank. Laatst was ik bij mensen die speciaal een boeketten pilaar hadden gemaakt voor wanneer ze bloemen kregen. Op die manier komen de bloemen altijd mooi tot hun recht. Als er geen bloemen waren om op te zetten ging de pilaar de kast in! Fantastisch idee vind ik dat!

Voor deze speelse manier van bloemschikken is het juist leuk dat de bloemen op verschillende lengtes komen. Een goede tip daarbij is dat je kijkt naar de stelen wanneer je een bloem iets hoger trekt. Als je de bloem te hoog trek staat ie straks lucht te happen.

Wanneer je alle bloemen en blad in de hand hebt knip je de stelen even recht af met een snoei schaar, dit is het makkelijkste en we gaan in een andere video laten zien hoe je de bloemen schuin afsnijd en verder op water zet.

[youtube width=”520″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=T7fe-9dzYxY[/youtube]

Als je dit een leuke video vond en je hebt wat gehad aan de tips die ik gegeven heb, deel het dan vooral met je vrienden! Dit kan ook vis de sociale media door op de onderstaande knoppen te klikken! Bedankt!

Comment Section

3 reacties op “Video Bloemschikken deel 1: Boeket maken


Door Paula op 4 september 2011

Prachtig boeket weer, jammer dat er geen close up was.


Door Vandersmissen Diane op 4 september 2011

Mooie zachte kleuren gekozen voor een fijn
herfstboeket.
Bedankt alweer,

Diane.


Door Shirley op 16 september 2011

Mooie boeket, mooi verdeeld hoog en lage bloemen.
echt herfstboeket, gezellig

Shirley

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.