Page content

Video – Gaaf Bloemstuk met Calla’s en Sandersonia’s

article content

Video – Gaaf Bloemstuk met Calla’s en Sandersonia’s

In deze video ontdek je hoe je een gaaf bloemstuk met Calla’s en Sandersonia’s kunt maken. Echt iets origineels en waar je super vrolijk van wordt! Niet alleen om naar te kijken maar als je het aandurft het te gaan maken weet ik zeker dat je er iets moois van weet te maken!

Soms maak je een bloemstuk met veel verschillende bloemen en soms kies je ervoor om maar twee verschillende bloemen te gebruiken. Het laatste is in dit geval zo, niet een combinatie die ik snel zou bedenken maar in opdracht van een Calla en een Sandersonia kweker ben ik aan de gang gegaan en heb wat moois kunnen maken.

De Calla’s met hun vlezige stelen is eerst omwikkeld met een ijzeren pook 1.0 en bloemenband. Hierdoor kun je de Calla’s nog beter vormen en zullen ze ook zo blijven staan. Deze slingers in de bloemen geven de creatie een extra dynamisch effect.

Hoe maak ik dit bloemstuk met Calla’s en Sandersonia’s?

Gaaf bloemstuk, zelf maken!!

Je kunt twee kanten op met het maken van dit bloemstuk met Callla’s en Sandersonia’s. Enerzijds kun je een frame gebruiken wat vooraf is gemaakt, je kunt dat, of soortgelijks, vinden bij verschillende bloemisten en groothandelaren. Je kunt ook je eigen takkenframe maken met takken uit de tuin of winkel. Let wel op dat het frame netjes in de vaas kan passen.

Er staat een vaas met water op een mooie bamboe schaal en daarin komen de ranken van de ‘Suzanne met de mooie ogen’ plant. Dit kunnen ook ranken van de Jasmijn zijn of Passieflora of van het leuke onkruid de Haag winde.

Het takkenframe komt in de vaas en hoeft niet pers in het water te staan. Daarna komen de Sandersonia’s in tussen de takken en de voor gedraaide en gevormde Calla’s. Ingewikkelder is het niet! De calla’s zijn heerlijk sterkte bloemen en de super leuke en vrolijke Sandersonia’s zul je af en toe moeten opfrissen door de bruin geworden klokjes te verwijderen.

Alles staat ook op video:

Om het allemaal nog eens goed te bekijken kun je onderstaande video zien waarin van A tot Z het bloemstuk word gemaakt!

En nog een mooie grote foto van het bloemstuk:

Mooi bloemstuk met Calla's en Sandersonia's

Comment Section

6 reacties op “Video – Gaaf Bloemstuk met Calla’s en Sandersonia’s


Door MaRia Keeris op 14 augustus 2013

Leuk hoor Nelleke, ik ga het proberen na te maken. Moet me toch lukken.

Dank je en groetjes uit Veldhoven,

MaRia


Door Tiny Goubet op 14 augustus 2013

Hallo Nelleke,
Ik geniet van je mooie mail ,
Ik wel je bedanken er voor

Liefs Tiny


Door Marlies Senden op 14 augustus 2013

Een prachtig bloemstuk !! Nelleke , bedankt daarvoor !!! Groetjes uit Limburg . Alhoewel ik een tuin heb met veel bloemen , moet ik dit toch gaan kopen , inSeptember beginnen we weer met het bloemschikken , maar dan krijg ik natuurlijk geen Suzanne met de mooie ogen , dus wat ga ik dan nemen ? Ï


Door elisa snoeks op 14 augustus 2013

proficiat Nelleke !!! mooi !! mooi in alle eenvoud !! groetjes , Elisa


Door Siny op 15 augustus 2013

Hallo Nelleke.
Erg mooi enzo eenvoudig juist daardoor chic.
Hoop nog vel mooie creaties te zien.
Groetjes Siny.


Door Connie driessen op 18 augustus 2013

Dat is erg leuk met callas op draad te zetten dat zal ik zeker gaan gebruiken,mooi om je creatie nog speelser te maken .

Groetjes Connie

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.