Wandelend langs de bloembollenvelden in de kop van Noord Holland
21 april 2016 

Wandelend langs de bloembollenvelden in de kop van Noord Holland

Dit is wel dé mooiste periode van het jaar om wandelend langs de bloembollenvelden te lopen! Nu al zie ik vaak mensen stoppen en uitstappen om even te genieten van de velden vol heerlijk geurende hyacinten en tulpen in de meest intense kleuren. Dit zijn vaak mensen op vakantie of die hier zijn voor een dagje weg. Zelfs voor de mensen die in deze omgeving wonen zoals ik blijft deze periode ontzettend bijzonder, verrukkelijk en allemachtig prachtig!

Ook voor Alex (mijn vriend) die er zijn brood mee verdient, is dit een bijzondere periode. Na de rustige winter zijn de bloemen die boven komen het teken dat het oogstseizoen in de zomer er weer aankomt. Nu kan hij zien hoe de verzorging en de kweek van de bollen die hij voor zijn rekening heeft, zijn gelukt. Als de bloemen er mooi en gezond bij staan is de kans groot dat ze straks mooie bollen oogsten voor de verkoop.

Wat ik zo bijzonder vind is dat (onder andere) zijn harde werk een spektakel is voor mensen van over de hele wereld. Veel Europeanen maar ook Japanners en Chinezen kunnen geen genoeg krijgen van die mooie bloemen. Vaak combineren ze deze uitstapjes met een bezoek aan het Keukenhof.

Wandelend langs de bloembollenvelden met een wandeltocht

Ieder jaar wordt er van alles georganiseerd in deze periode, waaronder fiets- en wandeltochten. De mooiste routes worden dan uitgestippeld. Naast dat Alex grote bijdrage levert aan de bloemenvelden omdat het zijn werk is, staan we tijdens de wandeltocht ook altijd met een tentje waar mensen even kunnen rusten en thee en water kunnen drinken. Het is goed dat Alex er dan bij staat, mensen hebben vaak heel veel vragen aan hem met betrekking tot de bloemen, bollen, kwekerij en verzorging van het bloemenspektakel.

Dit is misschien ook wel het mooiste gebied van Nederland om te wandelen. Er zijn in dit gebied namelijk veel bloembollenvelden. De velden zijn heel afwisselend opgezet, je ziet vaak meerdere soorten en kleuren bloemen. Het gebied ligt naast de duinen, wat het achtergrond decor is van de velden. Kortom, naar mijn idee zeer de moeite waard!

Dus mocht je zondagochtend 1 mei zin hebben in een mooie wandeling langs de bolbloemen velden, kom dan zeker even een lekker theetje bij ons halen! Ik moet er wel bij zeggen dat we nog niet weten hoe de route gaat lopen en bij welke afstand men bij ons langs komt. Volgens mij kun je kiezen uit 3 afstanden: 10 – 20 – 30 kilometer. Kijk voor meer info en opgeven op www.bloeiendzijpe.nl. Mocht je liever willen fietsen dan kan dat deze zondag 24 mei!

Wandelend-langs-de-bloembollenvelden1

Over de schrijver
Coby Rijkhoff
Door

Coby Rijkhoff

op 22 Apr 2016

Hoi Nelleke, een vraag: Zijn deze wandeltochten ook op een latere datum zelf te bewandelen?

Nelleke
Door

Nelleke

op 25 Apr 2016

Hoi Coby, Je kan vanaf de weg natuurlijk ook veel zien maar je kan dan niet meer op het land van de kwekers komen, de bruggetjes zijn weg en de routes niet meer zichtbaar.

Jane
Door

Jane

op 22 Apr 2016

Hallo Nelleke...is dit ook te bewandelen door mensen die select gegeven zijn...rotator gebruikers....waar moet je, je auto aankeren???

Nelleke
Door

Nelleke

op 25 Apr 2016

Hoi Jane, de route van de wandeltochten gaan door het mulle zand dus niet handig met een rollator... helaas. Maar in deze hele streek is het momenteel prachtig en zijn er altijd wel parkeerhaventjes of plaatsen om even uit te stappen.

Lidy
Door

Lidy

op 22 Apr 2016

Hallo Nelleke, ik ben er vorig jaar geweest met de K.V.L.V. groep. En het is inderdaad een prachtige wandeling langs al die mooie tulpen en ook andere bloembollen en bloemen struiken .Ik heb er enorm van genoten vorig jaar van ons uitstapje van keuken hof in Nederland.

Nelleke
Door

Nelleke

op 25 Apr 2016

Leuk te horen Lidy! Ga je dit jaar weer?

Reactie plaatsen