Page content

Wat is jouw favoriete bloem?

article content

Wat is jouw favoriete bloem?

De vraag van wat jouw favoriete bloem is, is een vraag waar jij als bloemen liefhebber vast wel meteen antwoord op weet! Of juist niet? Er zijn natuurlijk zo ontzettend veel prachtig mooie bloemen die moeder natuur ons geschonken heeft. Niet alleen door moeder natuur trouwens, ook vele veredelaars van bloemen hebben hun steentje bij gedragen aan de enorme diversiteit van bloemen.

Ik vind het namelijk ook een hele moeilijke vraag waar ik ondertussen wel het antwoord op weet hoor. Maar eigenlijk hebben vele bloemen hun schittermoment voor mij in onze verschillende seizoenen. Ik het voorjaar zie ik graag allemaal verschillende bolbloemen. Heel veel verschillende tulpen en dan het liefst papagaai tulpen, die lange Franse. Een schattig bosje narcissen bij het bed. Her en der een blauw druifje in een potje. Maar dan hebben we ook Keizerskroon bloemen, de Fritillaria, ze kunnen behoorlijk sterk ruiken maar o als die dingen gaan groeien en dansen in de vaas dan word ik zooo gelukkig!

Voor in de zomer ben ik gek op Pioenen (wie niet) en dat heerlijke dwarrel(fluite)kruid, geeft een enorme troep maar dat heb ik er af en toe helemaal voor over! Ook verschillende Clematis bloemen vind ik geweldig! En wat dacht je van Dahlia’s in het einde van de zomer begin van de herfst…. Wow!! Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor 🙂 Dan zou ik denk uiteindelijk hele vele bloemen benoemd hebben 🙂

Mijn meest Favoriete bloem is….

Maar als ik dan echt één bloem moet kiezen waar ik altijd zin in heb dan is het wel de Gloriosa. Prachtig mooi, sierlijk, vol passie, elke dag anders en altijd een chique en elegante uitstraling. Bij mooiwatbloemendoen.nl hebben ze een aantal betekenissen van bloemen bedacht. Het zijn zo’n 14 bloemen die (denk ik) het meest voorkomen in mensen hun favorietenlijstje. Eerlijk gezegd staat mijn top drie er ook tussen 🙂

Dit is wat ze zeggen over wanneer de Gloriosa je favoriete bloem is:

‘Je bent ambitieus en gaat voor de volle 100% voor je carrière. Je staat nooit stil en staat erom bekend 100 ballen in de lucht te kunnen houden. Rust ook eens uit en geniet van de mooie Gloriosa in een vaas.’

Haha mooi hè, klopt wel! Al merk ik ook wel dat 100 ballen best veel is en ik steeds beter word in m’n rust pakken! 😉

Staat jou favoriete bloem er ook tussen? En wat zegt die over jou? Of heb je ooit eens andere betekenissen gevonden over jouw favoriete bloem? Of heb je zelf een betekenis of herinnering aan jou favoriete bloem gehangen? Ik ben heel benieuwd naar jou, wil je het met ons in een reactie op deze pagina delen?

 

Comment Section

36 reacties op “Wat is jouw favoriete bloem?


Door sonja op 22 oktober 2015

blauw orgidee en zwarte roos+blauw roos


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Dat is weer eens wat anders 🙂


Door Christel op 22 oktober 2015

mijn favoriete bloemen zijn orchideen maar tulpen zie ik ook wel super graag juist spijtig dat deze niet lang houden


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Ergens wel Christel, maar is dat ook niet juist wat bloemen zo bijzonder maakt? Hun vergankelijkheid?


Door Elsabet op 22 oktober 2015

Dag Nelleke,

Mijn Favoriete bloemen zijn Rozen en Dahlia

Groeten Elsabet,


Door Gerda Jorissen op 22 oktober 2015

arthuriums en amaryls zijn mijn favorieten


Door Jany op 22 oktober 2015

Mijn favoriete bloemen zijn Orchideeën. Ook vind ik de Lelie soorten zoals Amaryllis mooi. In de voorjaar Ranonkels. Eigenlijk alles wel een beetje. Ik ben een bloemen gek


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Hoi bloemengek 😉 Jaaa Ranonkelsssss!!


Door Joke op 22 oktober 2015

Hoi Nelleke,
Mijn favoriete bloemen zijn Orchideeën, Rozen, gerbera’s, hortensia’s Vanille Fraise.
Zijn mijn favorieten.
Groetjes joke


Door elisa snoeks op 22 oktober 2015

favoriete bloemen zijn fresia’s en ranonkels

groeten elisa


Door Toos Verspagen op 22 oktober 2015

Sneeuwklokjes, narcissen m passiebloem, trompetbloem,zonnebloem, HORTENSIA.


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Passiebloem is inderdaad ook allemachtig prachtig!


Door Elza Biesmans op 22 oktober 2015

Faforiet zijn voorjaarsbloemen. Maar amarilis en rozen zijn ook heel mooi!


Door Manja op 22 oktober 2015

Blauwe Delphinium, Witte Pioenroos, Creme dubbele tulpen, Blauwe Hortensia, witte en blauwe Hyacinten, groene Anthurium, en …. en…. en…..


Door Marleen op 22 oktober 2015

Alle rozen!!!!


Door Gerda Soule op 22 oktober 2015

Hello Nelleke,
Ben dol op allerlei soorten orchideehen in combinatie met grote rozen. OOK een grote bos zonnebloemen of lelies/en of vooral parkiettulpen in een vaas kunnen mij super happy maken. Happy flower greetings…


Door mia op 22 oktober 2015

Voorjaarsbloemen en Rozen. Eigenlijk vind ik alle bloemen mooi.!


Door Ria Luijten op 22 oktober 2015

De tulp en de daliha


Door Marscha op 22 oktober 2015

Celosia, Dahlia’s, Ranunculus, Pioenroos, Anemone, Lathyrus en Helleborus


Door Cobi de Groot op 22 oktober 2015

Clematis, tulp en roos


Door Monique Visschers op 22 oktober 2015

gloriosa, vanda, rozen, anthurium….


Door sjon op 22 oktober 2015

orchidee, roos, zonnebloem, anjer, dahlia zijn mijn favorieten.


Door Nelleke op 23 oktober 2015

Leuk zeg al die favoriete bloemen! Heb je die dan ook echt het meest in huis?


Door Gerda Soule op 23 oktober 2015

Nelleke, koop die geliefde prachtbloemen inderdaad als ik op vakantie ben. Dan schenk ik
zelfgemaakte boeketten aan vrienden/familie. Hier in de tropen (Benin) zijn vooral mooie tropische bloemen te koop zoals o. A. De Heliconiabloemsoorten. Warme grtjes.


Door Nelleke op 27 oktober 2015

Ohh wat een weelde al die tropische bloemen!!


Door Petra Zegers op 23 oktober 2015

Hoi Nelleke mijn favoriete bloemen zijn ranonkels. Ik probeer ze al jaren te poten, zaaien enz maar kopen lukt het beste. Hoe is het met je zwangerschap, hopelijk gaat alles naar wensgroetje Petra


Door Nelleke op 27 oktober 2015

Hi Petra! Jaaa gaat lekker hoor, al 26 weken! Moet wel mn best doen wat meer rust te pakken 🙂


Door gerdien gerdien380@gmail.com op 23 oktober 2015

Leuk gedaan met de orchideeDoor gerdien gerdien380@gmail.com op 23 oktober 2015

Orchidee vind iķ prachtig. En rozen/tulpen/calla ook.
lastig om echt te kiezen


Door Nelleke op 27 oktober 2015

jaaaaa orchideeën, prachtig!


Door elly op 26 oktober 2015

hou van alle bloemen geniet van alles het hele jaar door


Door Mieke op 31 oktober 2015

Ik vind eigenlijk alle bloemen mooi ..weet alleen van veel bloemen de naam niet !


Door Corrie op 6 november 2015

De lisianthus,.. en waarom tja het spreekt me heel erg aan is natuurlijk ook in verschillende kleuren te verkrijgen dat maakt het ook wel leuk, maar ook omdat deze bloem veel vertakkingen heeft net als mensen je leven kan alle kanten op gaan en elk uiteinde kan heel mooi en bloemrijk zijn en dat symboliseert de lisianthus misschien ook wel 😉
Vond ik wel even leuk om te delen,.. leuke vraag! groetjes,. 🙂


Door Sandra op 8 november 2015

Mijn lievelingsbloem, nou daar kan ik je heel snel een antwoord opgeven dat is de lilac memory, ja dat is voor mij zeker de nr. 1.
Op 2 staat voor mij de avalance roos (vanwege de mooie volle bloem die je laat duizelen van het aantal bloemblaadjes)
Op 3 de lelie (in eenvoud of als megabos)
Op 4 gladiool (verwerkt in stuk)
Op 5 aronskelk (machtig, krachtig, mooi en toch terughoudend)
Dus eigenlijk de vaak voorkomende bloemen eigenlijk wel die ook nogeens mijn voorkeur hebben…..

Ik ben opzich niet van de tropische bloemen, ben zelf ook geen tropische verrassing maar een hele normale van huis uit bollen/bloemenboer


Door marlies op 10 november 2015

Hoi nelleke. Mijn favo is de pioenroos.maar ik geniet ook heel erg van een luchtig boeket van zomerbloemen die ik zelf gezaait heb. Zoals hier beneden op de foto. Heerlijk zoveel varieyeit

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.