Page content

Wat vind jij: Goed fout of echt fout?

article content

Wat vind jij: Goed fout of echt fout?

Goed fout of echt fout is een wereld van verschil. Wat we al een paar jaar zien in een trend die eigenlijk zo fout is dat ie stiekem wel goed is. Zo’n ‘guilty pleasure’. Je ziet het in de muziekwereld, de voedingswereld en natuurlijk in de fashion industrie. Je weet dat het fout is maar af en toe gun je het je zelf. Ik denk dat dit zo iets is. Eigenlijk is dit zo fout dat het af en toe wel lekker is. Een foute kleding combinatie die eigenlijk best tof is en een super fout taartje als je al weten gezond bezig bent, af en toe is het gewoon fijn… toch?

Op de beurs van de afgelopen week vond ik deze op het eerste gezicht vrolijk ogende stand met leuke boeketjes in zoete kleurtjes. Iets waar ik af en toe echt wel van kan genieten. Tot ik dichterbij kwam en ik toch wel wat teleurgesteld raakte, bloemen in de wax gedoopt en besprenkeld met glitters…. aiii

Dit is iets wat we al jaren zien en ergens heeft het wel wat maar het is aan de andere kant ook super fout. Misschien is het meeste in deze stand nog wel acceptabel maar je ziet ook rozen die ineens lijken op ijsjes met discodip en chocolade strepen…(waarik helaas geen foute foto’s van heb). Ik ben er niet weg van maar waarschijnlijk is er wel een (tijdelijke) markt voor.

Goed fout of echt fout is een wereld van verschil. Wat we al een paar jaar zien in een trend die eigenlijk zo fout is dat ie stiekem wel goed is.

Er zitten echt wel voordelen aan rozen in kaarsvet, als het waxen goed is gedaan en de bloemen kort verwerkt worden op steekschuim dan blijven de bloemen ook nog best wel lang staan. Het kaarsvet houd de hele bloem in tact en de kleur van het kaarsvet zorgt ervoor dat je geen rottingsproces gaat zien.

Wat vind jij er nu van? Hou je wel van een beetje glitter, glamour en gekkigheid of ben je meer van het pure en natuurlijke?

 

 

 

Comment Section

34 reacties op “Wat vind jij: Goed fout of echt fout?


Door Cobi de Groot op 13 november 2015

Ik vind dit echt heel fout Vind dit heel lelijk. Hou alleen van puur natuur!


Door maja koopmans op 13 november 2015

Oei! wat onecht, helemaal fout als je van pure bloemen houdt. Gebruik dan maar als “etalagemateriaal” in een kunststofwinkel.


Door Nelleke op 13 november 2015

Dat blijft ook het allermooist en wordt je nooit zat!!


Door Maria Hendrickx op 14 november 2015

Ik vind die rozen met die glitters niet zo mooi,maar met de kerst z,n paar rozen gaat wel.en met het kaarsvet vallen ze soms ook tegen ,ik vind de gewone rozen nog het mooist.Groetjes maria


Door Marian op 13 november 2015

Ben niet van wax en glitterbloemen….. Puur vind ik het mooist maar…. ieder zijn smaak


Door Nelleke op 13 november 2015

Dat klopt, en gelukkig maar anders wordt de wereld misschien wel heel eentonig 🙂


Door janny op 13 november 2015

Nee, dit is fout! niet mijn ding.


Door Nelleke op 13 november 2015

hahaha jullie zijn het wel eens met elkaar!


Door annet op 13 november 2015

kijk die glitters vind ik helemaal niks, maar hier en daar een roosje in kaarsvet dompelen is niks mee, wel natuurlijke kleuren natuurlijk.


Door Nelleke op 13 november 2015

Uiteraard ! 🙂


Door Marjon Meulenbrugge op 13 november 2015

Echt niet mijn ding, veeeeel liever puur natuur ! Dat is al schoonheid genoeg !


Door Wilma op 13 november 2015

O jeetje, voor mij zijn de bloemen met glitter echt fout? ik vind bloemen die gewaxt zijn ook wel iets hebben vooral in een kerststuk , verder houd ik vooral van bloemen van het seizoen.


Door Nelleke op 13 november 2015

Ok dus een beetje kaarsvet mag! Ook omdat ze lekker lang staan zeker 🙂


Door Wilma op 13 november 2015

Zeker weten?vooral een kerststuk daar wil ik toch wel een paar weken plezier van hebben?


Door Aafke Benschop op 13 november 2015

De twee bovenste bloemenfoto’s fout; de druk, te onsamenhangend in mijn beleving… De onderste bloem creaties gewaagd leuk!


Door Nelleke op 13 november 2015

Aafke je bent de eerste met een sprankeltje positiviteit omtrent deze trend! Thnks voor het delen!


Door Leen op 18 maart 2017

Ik vind het een prima uitvinding . Ik laat altijd een stuk maken met gewaxte roosjes voor op het graf van mijn dochtertje . Ik vind deze het mooiste en houden super lang tov een ander bloemstuk is direct stuk naargelang het weer . Persoonlijk vind ik af en toe zo eentje met glitter ook wel tof . Is natuurlijk te bekijken waarvoor ze net moeten dienen .


Door Hanny de Jong op 13 november 2015

Geef mij maar puur natuur


Door Petri Rijsdijk op 13 november 2015

Ik vind ze heel erg fout …..maar zo fout dat ze weer kicken worden…?
Ik verwerk ze alleen in de glitter tijd: de kerst! De rest van het jaar seizoensbloemen en bijzondere kleuren combinaties…
Vind de voorbeelden hierboven heerlijke kleuren en combinaties…..


Door Marcus op 13 november 2015

Op deze manier gepresenteerd is het mooi over de top. Ik zie er wel de humor van in. Maar als ik een keuze moest maken dan ga ik toch voor puur natuur.


Door Ingrid op 13 november 2015

Wat heerlijk om soms uit de band te springen met gepimpte bloemen.
Leuk om zo af en toe een gekke creatie te maken. Mag dan best lekker bling bling zijn.


Door nelleke op 14 november 2015

Ben helemaal voor puur natuur
Je kunt er nog altijd glitters tussen steken, maar niet op de rozen.


Door Ineke op 14 november 2015

Ik vindt her echt heel fout zou ze zelf nooit kopen, jammer van die prachtige rozen


Door sjon op 14 november 2015

Wat zijn eetbare bloemen, en kan je die glitter ook opeten. Dit gaat naar `te` hoeft voor mij niet. Het is juist de kunst om wat de natuur geeft er iets van te maken. dat glitter effect kan je ook bereiken, wat de franje tulp heeft. Chocola kan je het beste gebruiken samen met eetbare bloemen.


Door Marjan op 14 november 2015

Koop dan maar kunstbloemen, waarom iets wat echt is onecht maken ?


Door Marjan op 14 november 2015

Koop dan maar zijde Bloemen met glitter, maar verpest niet verse bloemen! Is echt zonde!!


Door Natasja op 15 november 2015

Hoi Nelleke,
Ik vindt het fantastisch al die kleurtjes met elkaar gemengd.. ik hou er wel van..
Een beetje glitter en glamour zeker met de feestdagen, erg leuk te verwerken in een mooi kerststuk.
Ik hou zeker van apart, en niet van doorsnee boeketten die je overal ziet..
Geweldig!!! Maar vindt ook puur natuur mooi maar wel met een tikkeltje anders dan anders.


Door Marian op 15 november 2015

Een beetje fout, daar is niets mis mee. Af en toe mag dat best wel hoor.


Door Wilma op 15 november 2015

Nou geef mij ook maar puur natuur ! Ik vind was en glitters dus echt fout . Niet mijn ding in ieder geval


Door Wilma op 15 november 2015

Nou geef mij ook maar puur natuur ! Ik vind was en glitters dus (fout) Niet mijn ding in ieder geval


Door Elly Bakx op 16 november 2015

Wat is goed en wat is fout. Het is gewoon een kwestie van smaak. Ikzelf ga voor puur natuur. Dit vind ik echter niet beter of slechter dan een andere stijl. Lekker doen wat je zelf het leukst vindt.


Door marlies gerrits op 17 november 2015

hoi nelleke, ik vind de compositie heel leuk en vrolijk, uitbundig. soms mag je ook eens overdrijven. over de top gaan. groet marlies


Door Corrie de Bruine op 19 november 2015

Nou Nelleke ,in deze wereld is niks meer gek. Soms mag je best met ‘iets” fouts werken, want ook daar zijn klanten voor in. Maar wat je niet uit het oog mag verliezen is de schoonheid van de natuur….waar zelfs kwekers een beetje aan meehelpen! December is de maand van de glitters….niks mis mee. Daarna weer heerlijk op de natuurlijke wijze verder .Dat is denk ik wat we allemaal dan weer nodig hebben .


Door Moira op 24 november 2015

Ik ervaar het als een speelse knipoog, lekker eigenwijs en het zet een beetje beweging op gang!
Vrolijk uit “the box” en dat is nu volgens mij juist het zalige aan bloem”schikken”…alles kan en mag, alles is mogelijk!
En in mijn ogen is het respect voor de roos niet verdwenen…
en ja ik zelf verkies puur natuur en toch hoeven we daarmee niks uit te sluiten, er is ook bijenwas waar kaarsen van gemaakt worden, dompelt de natuurliefhebber ze daar in 😉 ruikt het nog dubbel lekker ook…
Lang leven de mogelijkheden 😉

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.